Κορονοϊός: Στο σπίτι της η έγκυος που ήταν διασωληνωμένη – Τι λέει ο σύζυγός της

Στην καθημερινότητά της προσπαθεί να επιστρέψει η οικογένεια της 36χρονης…

Στην καθημερινότητά της προσπαθεί να επιστρέψει η οικογένεια της 36χρονης εγκύου που νοσηλευόταν σχεδόν ένα μήνα με κορονοϊό στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου.

Για την στιγμή της επιστροφής τους στο σπίτι μιλά αποκλειστικά στο Live News ο σύζυγος της 36χρονης.

«Όταν πήραμε εξιτήριο και φτάσαμε σπίτι, η μεγάλη μας κόρη έκλαιγε συνέχεια. Πολύ κλάμα. Ο μικρός μας ήταν πιο συγκρατημένος, αλλά η μεγάλη δεν ξεκολλούσε από πάνω της».

Η επάνοδος δύσκολη και επίπονη. Με συνεχείς φυσικοθεραπείες η 36χρονη έγκυος πασχίζει να στηριχτεί στα πόδια της.

×
«Καλά πάμε, κάνουμε φυσικοθεραπεία, έχουμε φυσικοθεραπευτή που έρχεται μέρα παρά μέρα στο σπίτι. Ούτε οξυγόνο θέλει στο σπίτι, ούτε τίποτα. Τώρα αρχίζει σιγά σιγά και σηκώνεται μόνη της με μία μικρή βοήθεια».

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα νέα και για το έμβρυο το οποίο παρά την απίστευτη περιπέτεια μεγαλώνει φυσιολογικά, έχοντας ξεπεράσει κάθε κίνδυνο.

«Για το μωρό έχουμε πάει στο γιατρό και δείχνουν όλα καλά, αλλά περιμένουμε τη μεγάλη εξέταση. Προχθές που πήγαμε στον γυναικολόγο είπε ότι δεν έχει χάσει ούτε μία μέρα. Είναι μεγαλόσωμο μωρό, δεν έχει χάσει ούτε μία μέρα».

Η 36χρονη γυναίκα η οποία αρχικά νοσηλευόταν στο Ρέθυμνο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ηράκλειο εκεί όπου παρέμεινε 20 ημέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η ημέρα που η νεαρή ασθενής βγήκε από την πόρτα της εντατικής είναι χαραγμένη στην μνήμη του συζύγου της.

«Όταν βγήκε η γυναίκα μου από τη ΜΕΘ την παρατηρούσα, κρατούσε συνέχεια την κοιλιά της. Την βάλαμε στο κρεβάτι, βοήθησα τους γιατρούς, είχε συνέχεια το χέρι στην κοιλιά επάνω, γιατί πριν την βάλουν στην εντατική της είπαν οι γιατροί ότι φοβούνται για το έμβρυο. Μας γνώρισε όλους, είχα πάει με την πεθερά μου από εκεί, οι δυο μας μόνο. Έμεινε μετά η πεθερά μου για να την προσέχει γιατί δεν μπορούσε να κινηθεί μόνη της».

Να σημειωθεί ότι η 36χρονη που εργαζόταν σε σουπερμάρκετ στο Ρέθυμνο, σκόπευε να εμβολιαστεί μόλις γεννήσει, με τους ειδικούς πάντως να επισημαίνουν πως ο εμβολιασμών των εγκύων εκτός από ασφαλής είναι και επιβεβλημένος.

Στην ίδια κατηγορία