Κορονοϊός: Αγωνία για βρέφος 35 ημερών που νόσησε – Ο πυρετός και η πρώτη εξέταση

Το βρέφος σήκωσε υψηλό πυρετό και μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη από…

Το βρέφος σήκωσε υψηλό πυρετό και μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη από την Καβάλα. Ο κορονοϊός συνεχίζει να μην κάνει ηλικιακές διακρίσεις…

Ένα μωράκι μόλις 35 ημερών νοσηλεύεται από προχθές (17-08-2021) στη Μονάδα Covid του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Το βρέφος, ένα αγοράκι, διακομίσθηκε στο “Παπαγεωργίου” πριν δύο ημέρες, εμπύρετο, από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Όπως είπε o ακτινολόγος κ. Χρήστος Παπαστεργίου, το βρέφος πιθανότατα κόλλησε τον ιό από το οικογενειακό του περιβάλλον, αλλά η κατάσταση του δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία καθώς η αναπνευστική του λειτουργία είναι καλή.

Το βρέφος είναι ο μικρότερος σε ηλικία ασθενής με covid-19 που νοσηλεύεται στο “Παπαγεωργίου”, καθώς τα παιδιά που νοσούν με κορονοϊό συνήθως μεταφέρονται για νοσηλεία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου ο αμέσως μεγαλύτερος σε ηλικία ασθενής με covid είναι ένας 16χρονος. Οι συνολικά νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό είναι 65, 52 σε απλές κλίνες και 13 στη ΜΕΘ.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, στον τελευταίο δίμηνο οι νοσηλευόμενοι με covid -19 , αυξάνονται ανησυχητικά. Στη χθεσινή εφημερία έγιναν 31 εισαγωγές, όταν στις αρχές Ιουλίου ήταν σε ημερήσια βάση 2-3 και στο τέλος Ιουλίου 16-17.

Στην ίδια κατηγορία