Κορονοϊός: 1 στους 3 θέλει το εμβόλιο

Κορονοϊός: 1 στους 3 θέλει το εμβόλιο

Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης

Κορονοϊός: Η κυβέρνηση ετοιμάζει μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για το εμβόλιο κατά της πανδημίας – 4 στους 10 θέλουν να περιμένουν να δουν τα πρώτα αποτελέσματα

Κρίσιμο στοίχημα αποτελεί για την κυβέρνηση το σχέδιο του εμβολιασμού στη χώρα προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού και να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα. Στο θέμα αναφέρθηκε μάλιστα και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
 
Όπως φάνηκε και από την μεγάλη δημοσκόπηση της Alco για το Open TV, περίπου δύο στους τρεις Έλληνες είναι επιφυλακτικοί για το εμβόλιο που μπορεί να καταπολεμηθεί ο κορονοϊός. Συγκεκριμένα, μόλις το 33% των πολιτών θα κάνει άμεσα το εμβόλιο, το 42% θέλει να περιμένει και να δει τα πρώτα αποτελέσματα, ενώ ένα 19% δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί.

Με δεδομένους τον ενδοιασμό και τον φόβο σημαντικής μερίδας του πληθυσμού για τον εμβολιασμό, η κυβέρνηση προετοιμάζει μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.

Ήδη το υπουργείο Υγείας έχει κοινοποιήσει στο Twitter το πρώτο σποτάκι που έχει δημιουργήσει η Ε.Ε. για όλες τις χώρες και σε όλες τις γλώσσες. Στην καμπάνια θα συμμετέχουν και άνθρωποι από τον χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού, αλλά και της εκκλησίας που θα παροτρύνουν τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.
 
Το μεγάλο στοίχημα εξάλλου της κυβέρνησης είναι ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού (60% με 70%) να έχει εμβολιαστεί μέχρι το καλοκαίρι, ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη «ανοσία της αγέλης» και να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα.

Δείτε επίσης:

Κοροναϊός: Πως θα χορηγείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Εμβόλιο: Στα Τρίκαλα η μία από τις έξι κεντρικές αποθήκες

Covid-19 : «Μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός»

Στην ίδια κατηγορία