Καθηγήτρια ΕΠΑΛ διδάσκει μέσα στην τάξη αγκαλιά με το μωρό της

Tις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει η μαρτυρία-καταγγελία της καθηγήτριας του ΕΠΑΛ Θήρας Λαζαρίνας Απάζογλου που βιώνει μια απίστευτη ταλαιπωρία καθώς από την μέρα που άνοιξαν τα σχολεία αναγκάζεται να παίρνει μαζί της στο σχολείο και μέσα στην τάξη εν ώρα μαθήματος το 20 μηνών παιδάκι της.

ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ
Όπως καταγγέλει η μαμά εκπαιδευτικός δουλεύει για δεύτερη χρονιά φέτος ως αναπληρώτρια. Τέλη Αυγούστου πήρε το μήνυμα του διορισμού της στη Σαντορίνη και από τότε ξεκίνησε να ψάχνει πώς θα τακτοποιηθεί. «Το πρώτο που αναζήτησα ήταν η στέγη», είπε στον «Ριζοσπάστη».

«Πάλι καλά, ευτυχώς, σε σχέση με άλλους συναδέλφους ήμουν τυχερή στο θέμα της κατοικίας και βρήκα σπίτι. Επειτα έψαξα για τους παιδικούς σταθμούς. Στο νησί υπάρχουν τρεις σταθμοί, ένας δημόσιος και δύο ιδιωτικοί. Στον δημόσιο όμως δεν υπήρχαν θέσεις και οι ιδιωτικοί σταθμοί εδώ στο νησί δεν δέχονται τα voucher, οπότε είναι απλησίαστο οικονομικά το θέμα», όπως ανέφερε στην εφημερίδα.

Ετσι, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στο σχολείο – στα διαλείμματα, στις εφημερίες, στον Σύλλογο Διδασκόντων, ακόμα και την ώρα που παραδίδει μάθημα στα παιδιά του ΕΠΑΛ – έχει στην αγκαλιά της και δίπλα της το παιδί της.

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ», ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
«Ισως εδώ για μένα τώρα το πρόβλημα να είναι πιο έντονο, γιατί οι σταθμοί δεν δέχονται το voucher. Σε μια άλλη πόλη όπου θα το δέχονταν, ίσως να ήταν πιο εύκολα τα πράγματα.

Πάντως αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι, που καλούνται τελευταία στιγμή να πάνε σε έναν άλλο τόπο για τη δουλειά ή την υπηρεσία τους και δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα παιδιά τους. Θα πρέπει να κρατιούνται κάποιες θέσεις στους παιδικούς σταθμούς για τέτοιες περιπτώσεις σαν εμάς.

Αλλά, ξέρετε, ο παιδικός σταθμός δεν είναι υποχρεωτικός και το κράτος δεν θεωρεί υποχρέωσή του να φροντίσει γι’ αυτό.

Ακόμα όμως και συνάδελφοι που είχαν τα παιδιά τους στην ιδιωτική Εκπαίδευση, σε Δημοτικά Σχολεία, αντιμετώπισαν πρόβλημα ερχόμενοι εδώ στο νησί, γιατί δεν υπήρχαν επαρκείς θέσεις για να χωρέσουν όλα τα παιδιά στα σχολεία. Υπάρχει συνάδελφος που πηγαίνει το παιδί της στην άλλη άκρη του νησιού, γιατί εκεί βρέθηκε θέση!», συμπληρώνει η Λ. Απάζογλου.

Σε συνεννόηση της Λ. Απάζογλου με το σωματείο της, συντάσσεται μια αίτηση όπου περιγράφονται όλες οι πλευρές της κατάστασης, προκειμένου να φτάσει το θέμα στη Βουλή.

Facebook
Twitter
Email
Sponsored