Ιστορική στιγμή: Οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ελλάδα

εμβολιασμοί Ελλάδα

Υπό χειροκροτήματα οι εμβολιασμοί

Ιστορική στιγμή αποτελεί η σημερινή ημέρα για την Ελλάδα, καθώς οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού και η μέρα της ελευθερίας είναι πλέον γεγονός.

Υπό χειροκροτήματα εμβολιάστηκαν η νοσηλεύτρια Ευσταθία Καμπισιούλη και ο 88χρονος Μιχάλης Γιοβανίδης – «Νομίζω ότι πολλοί με ζηλεύουν σήμερα» είπε στους δημοσιογράφους η νοσηλεύτρια

Ιστορικές στιγμές σημειώνονταισήμερα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού. Στις 13:00 εμβολιάστηκε στον Ευαγγελισμό, ο πρώτος άνθρωπος στην Ελλάδα, η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου.  

Η κ. Καμπισιούλη, την ώρα που εμβολιαζόταν, σήκωσε τον αντίχειρά της, δείχνοντας ότι όλα θα πάνε καλά, ενώ αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Νομίζω ότι πολλοί με ζηλεύουν σήμερα και πολλοί θα ήθελαν να είναι στη θέση μου».

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή του εμβολιασμού:

Ο πρώτος εμβολιασμός στην Ελλάδα

Στις 13:30 εμβολιάστηκε και ο δεύτερος άνθρωπος στη χώρα μας, επίσης στο νοσοκομείο Ευαγγελλισμός, ο Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων. 

Εμβολιάστηκε ο 88χρονος πολίτης, Μιχάλης Γιοβανίδης
DSC_1565
DSC_5453

Η κ. Καμπισιούλη, μιλώντας στην ΕΡΤ μετά τον εμβολιασμό της, τόνισε ότι «είναι τιμή μου που είμαι η πρώτη Ελληνιίδα γυναίκα και η πρώτη νοσηλεύτρια που εμβολιάστηκα».

«Πρόκειται για μία τιμητική επιλογή και αναγνώριση της συνεισφοράς μας, καθώς στο πρόσωπό μου τιμάται όλος ο νοσηλευτικός κλάδος», υπογράμμισε η νοσηλεύτρια του Ευαγγελισμού και συμπλήρωσε: «Ελπίζω να γυρίσουμε σελίδα. Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, έχουμε όμως ακόμα πολύ δρόμο και πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, για να ξανακερδίσουμε πίσω τις ζωές μας και όλα όσα στερηθήκαμε».

Σε σχετικό ερώτημα της δημοσιογράφου για το πώς επιλέχθηκε να είναι η πρώτη που θα εμβολιαστεί στη χώρα μας, η κ. Καμπισιούλη υπογράμμισε πως «αυτό το ξέρουν εκείνοι που με επέλεξαν, τους οποίους και ευχαριστώ για την επιλογή». «Εργάζομαι σε ΜΕΘ χρόνια και έχω ασχοληθεί και με την εκπαίδευση, ενώ τον τελευταίο καιρό ασχολούμαι με τη φροντίδα περιστατικών COVID», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Οι τελευταίοι δέκα μήνες ήταν πολύ δύσκολοι και εμείς είμαστε στην πρώτη γραμμή. Για αυτό η επιλογή μας νοσηλεύτριας να εμβολιαστεί πρώτη είναι συμβολική και έτσι αναγνωρίζεται το έργο και η δουλειά μας».

Όσο για την εμπειρία της, τη στιγμή του εμβολιασμού, η ίδια δήλωσε πως «δεν ένιωσα τίποτα, δεν πόνεσα καθόλου». «Έχω κάνει πολλά εμβόλια, δεν έχω κανέναν φόβο και καμία ανησυχία», επεσήμανε και τόνισε ότι «έχει ανθρώπους που τη στηρίζουν».

«Να ακολουθήσουν το παράδειγμά μου όλοι οι συμπολίτες μας, γιατί μόνο αν εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα νιώσουμε ελεύθεροι. Να έχουμε εμπιστοσύνη», κατέληξε η κ. Καμπισιούλη.

DSC_5362
DSC_5372
DSC_5346
DSC_1513
DSC_1519
DSC_5404

Όσο για τον κ. Γιοβανίδη, τον 88χρονο που εμβολιάστηκε δεύτερος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μετά τον εμβολιασμό του η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ήταν ο ίδιος που εκδήλωσε το ενδιαφέρον να είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν. 

«Μας είπε "Εγώ θέλω να είμαι ο πρώτος!"»: Η Δόμνα Μιχαηλίδου για τον ηλικιωμένο που εμβολιάστηκε

Η κ. Μιχαηλίδου, τόνισε μάλιστα ότι δεν φοβήθηκε καθόλου, ούτε πόνεσε και έχει ήδη επιστρέψει στο Κέντρο στο οποίο φιλοξενείται. 

Στον Ευαγγελισμό ο Βασίλης Κικίλιας

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έφτασε στις 12:30 ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, για να είναι παρών στον πρώτο εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Κατά την είσοδό του στο νοσοκομείο, ο υπουργός τόνισε ότι «ξεκίνησε η επιχείρηση “Ελευθερία” με τους πρώτους εμβολιασμούς» και επεσήμανε ότι «όλα πηγαίνουν βάσει σχεδιασμού». 

DSC_5315

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Πρώτη εμβολιάζεται μια νοσηλεύτρια και μετά ένας υπέργηρος σε αυτή την επιχείρηση «Ελευθερία», και φυσικά σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός της χώρας σε μία συμβολική κίνηση αλλά και ουσιαστική προστασίας από την Covid-19», ανέφερε ο υπουργός, ενώ προσέθεσε ότι «προχωράμε με προσοχή χωρίς βιασύνες, βήμα, βήμα και θα πάμε καλά, με προσοχή».

Υπογράμμισε δε ότι «πρόκειται για μία δύσκολη επιχείρηση, η οποία χρειάζεται σχεδιασμό».

Δείτε επίσης:

Εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην ίδια κατηγορία