Επιμένει ο «Λέανδρος» – Η πρόγνωση

Λέανδρος: Το τρίτο κύμα κακοκαιρίας χτυπάει τη χώρα

Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και παγετό

Σε εξέλιξη παραμένει σε όλη τη χώρα η κακοκαιρία «Λέανδρος», ο οποίος το βράδυ εμφανίστηκε με ιδιαίτερη ένταση στην Κεντρική Ελλάδα και η πρόγνωση λέει πως θα επιμείνει. Αμέσως μετά τα μεσάνυχτα οι χιονοπτώσεις επεκτάθηκαν σε ολόκληρη την Ευρυτανία, τη Δυτική Φθιώτιδα, τη Βόρεια Εύβοια και τη Φωκίδα.

Πάντως, από τις 08:00 παρατηρείται μια ύφεση στα φαινόμενα στις περιοχές αυτές. Οι χιονοπτώσεις έχουν περιοριστεί από τα 400 μέτρα και πάνω, με συνέπεια να μη δημιουργούνται προβλήματα στα πεδινά.

Σύμφωνα με τον κόμβο meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας και στα βόρεια ηπειρωτικά, με την ελάχιστη θερμοκρασία να πέφτει κάτω από τους -5 βαθμούς σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Στο (κλειστό) Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν, μάλιστα, ο υδράργυρος «έδειξε» -11,7 βαθμούς.  

Στην Αττική, χιονίζει από το πρωί στα ορεινά. Από τις 05:45, προκειμένου να μην υπάρξει κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, από τυχόν ακινητοποίηση αυτοκινήτων και να παραμείνει ο δρόμος ανοιχτός, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τμήμα από τον κόμβο Καλυφτάκη στην Κηφισιά μέχρι το Σχηματάρι (67,655 χιλιομετρική θέση). 

Επιμένει ο «Λέανδρος» – Η πρόγνωση

Εξαιρούνται μόνο τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, οδικής βοήθειας και τα φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, έκλεισε και η οδός Τατοΐου Αττική, δύο χιλιόμετρα μετά τα παλιά ανάκτορα προς Κατσιμίδι.

Επίσης, διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το τελεφερίκ και πάνω, καθώς και για τα φορτηγά στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών, από το 4ο χιλιόμετρο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα. Η κυκλοφορία των Ι.Χ. γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επίσης, έκλεισε η κυκλοφορία και στον Υμηττό και συγκεκριμένα στην οδό Αναπαύσεως στου Παπάγου, στο ρεύμα προς το βουνό και η περιφερειακή οδός Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από το ύψος του πυροφυλακίου Καισαριανής.

Τέλος, διακόπηκε η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και πάνω, την λεωφόρο Διονύσου από το ύψος της λεωφόρου Θησέως και στην λεωφόρο Φυλής, προς Μονή Κλειστών στην Πάρνηθα, από το ύψος τελευταίας ταβέρνας.

Στη Βοιωτία ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων, στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από την 93,000η χ/θ έως την 121,250η χ/θ (Α/Κ Μαρτίνου), καθώς και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη από την 56,728η χ/θ έως την 93,000η χ/θ (Διόδια Θηβών). Τα υπόλοιπα οχήματα κινούνται κανονικά.

Επιπλέον, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη και στην Επαρχιακή οδό Θηβών – Λιβαδειάς, από την 14η χ/θ έως το Μαυρομμάτι Βοιωτίας.

Στην Εύβοια ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων, στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας, από την Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας προς Ν.Ε.Ο. Σχηματαρίου-Χαλκίδας.

Επιμένει ο «Λέανδρος» – Η πρόγνωση

Απαγόρευση και στην Εθνική Οδός Χαλκίδας-Αιδηψού, από την 25η χ/θ έως την 42η χ/θ, με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να πραγματοποιείται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στην Ευρυτανία η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην:

 • Εθνική οδό Καρπενησίου-Λαμίας, από την 5η χ/θ έως την 8η χ/θ
 • Εθνική οδό Καρπενησίου-Αγρινίου, από την 2η χ/θ έως την 18η χ/θ
 • Παλαιά Εθνική οδό Καρπενησίου-Λαμίας, από την 8η χ/θ έως την 12η χ/θ
 • Επαρχιακή οδό Καρπενησίου-Κρικέλλου-Δομνίστας, από την 12η χ/θ έως την 25η χ/θ
 • Επαρχιακή οδό Καρπενησίου-Στενώματος, από την 2η χ/θ έως την 17η χ/θ
 • Επαρχιακή οδό Καρπενησίου-Φιδακίων-Αγίας Βλαχέρνας, από την 3η χ/θ έως την 25η χ/θ
 • Επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Φουρνάς, από την 12η χ/θ έως την 22η χ/θ
 • Επαρχιακή οδό Φουρνάς-Καρδίτσας, από την 2η χ/θ έως την 14η χ/θ
 • Επαρχιακή οδό Καρπενησίου-Προυσού-Αγρινίου, από την 30η χ/θ έως την 45η χ/θ
 • Επαρχιακή οδό Καρπενησίου-Χιονοδρομικού Κέντρου, από την 1η χ/θ έως την 15η χ/θ.

Στη Φθιώτιδα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων, στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από την 121,250η χ/θ (Α/Κ Μαρτίνου) έως την 242,079η χ/θ (Α/Κ Ραχών).

Επιμένει ο «Λέανδρος» – Η πρόγνωση

Χιονόπτωση στα ορεινά της Φθιώτιδας 

Στη Φωκίδα η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην:

 • Παλαιά Εθνική οδό Αντιρρίου – Λιδορικίου, από την 25η χ/θ έως την Ιερά Μονή Βαρνάκοβας
 • Παλαιά Εθνική οδό Αντιρρίου – Λιδορικίου, από την 25η χ/θ έως την 42η χ/θ (Χάνι Ρέρεση)
 • Επαρχιακή οδό Γραβιάς – Καλοσκοπής – Πυράς – Μαυρολιθαρίου – Καστριώτισσας
 • Επαρχιακή οδό Γραβιάς – Καστελλίων – Οινοχωρίου
 • Επαρχιακή οδό Γραβιάς – Βάργιανης
 • Επαρχιακή οδό Πολύδροσου – Άνω Πολύδροσου – Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού
 • Επαρχιακή οδό Πολύδροσου – Επταλόφου – Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού
 • Επαρχιακή οδό Τειχίου  Περιθιώτισσας
 • Επαρχιακή οδό Λιδωρικίου-Πενταγιούς-Αρτοτίνας
 • Επαρχιακή οδό Λιδωρικίου-Συκιάς-Αθανασίου Διάκου
 • Επαρχιακή οδό Μαλανδρίνου-Αμυγδαλιάς-Σώταινας-Μηλιάς-Μακρινής.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Στα λευκά ντύθηκε και η Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία. Η πυκνή χιονόπτωση άρχισε τα ξημερώματα και συνεχίζεται ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Περιφερειακά της πόλης, στον Χορτιάτη, το Πανόραμα, το Ρετζίκι, το Ωραιόκαστρο, τον Τρίλοφο, την Πυλαία κι άλλες περιοχές το έχει στρώσει, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Επιμένει ο «Λέανδρος» – Η πρόγνωση

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται προς το Χορτιάτην και προς το νοσοκομείο Παπανικολάου. Κλειστές παραμένουν οι επαρχιακές οδοί Ωραιοκάστρου-Μελισσοχωρίου και Αγίου Βασιλείου- Χορτιάτη.

Στη Χαλκιδική απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ιερισσού (από το 55ο έως το 85ο χλμ), στη διασταύρωση Βάβδου, στο δημοτικό διαμέρισμα Παλαιοκάστρου-Ταξιάρχη και στη δασική οδό Πολυγύρου – Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά).

Στην Πέλλα αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας και στο Κιλκίς στην επαρχιακή οδό Καστανερής-Λιβαδίων.

Επιμένει ο «Λέανδρος» – Η πρόγνωση

Στα Γρεβενά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο εθνικό κι επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά, πλην των εξής όπου γίνεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:

 • 13ο έως 54ο χλμ Επ. Ο. Γρεβενών-Σαμαρίνας
 • 13ο έως 45ο χλμ. Επ. Ο. Γρεβενών-Χ/Κ Βασιλίτσας
 • 13ο έως 45ο χλμ. Επ. Ο. Γρεβενών-Περιβολίου (και προς την Τ.Κ. Σπηλαίου)
 • 20ο έως 35ο χλμ. Επ. Ο. Γρεβενών-Κρανιάς (και προς Τ.Κ. Πριονιών, Καλλιθέας και Μικρολίβαδου).

Στην Καστοριά η κυκλοφορία διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το εθνικό, δημοτικό κι επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα (Α-29) της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής διεξάγεται κανονικά.

Στην Κοζάνη τα οχήματα κινούνται αποκλειστικά με χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων στην Εγνατία Οδό (Α/Κ Πολυμύλου – Α/Κ Κοίλων), καθώς και σε όλο το Εθνικό, Δημοτικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Στη Φλώρινα επίσης είναι απαραίτητα τα ειδικού τύπου ελαστικά ή οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το εθνικό, δημοτικό κι επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού (Α-27) Φλώρινας-Νίκης.

Στη Θεσσαλία

Με χιόνι έχει σκεπαστεί τόσο στα ορεινά, όσο και στα πεδινά η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Στην προσπάθεια να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι συνδράμουν 32 μηχανήματα της τοπικής Π.Ε., ρίχνοντας αλάτι στους δρόμους, οι οποίοι τώρα είναι ανοικτοί. Το ύψος του χιονιού ποικίλλει ανά περιοχή. Στον δήμο Πύλης και προς Μεσοχώρα κυμαίνεται από 25-30 εκατοστά, στα ορεινά της Καλαμπάκας από 5-10 εκατοστά και στις υπόλοιπες περιοχές από 2-5 εκατοστά.

Και εδώ η πρόγνωση λέει πως επιμένει ο «Λέανδρος».

Ανοικτοί είναι οι δρόμοι στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας από τη χιονόπτωση των τελευταίων ωρών. Στους δρόμους βρίσκονται 58 μηχανήματα της τοπικής Π.Ε., τα οποία καθαρίζουν και ρίχνουν αλάτι στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο. Το ύψος του χιονιού στην περιοχή της Αργιθέας φτάνει τα 40 εκατοστά, στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα περίπου τα 20 εκατοστά και στο υπόλοιπο κομμάτι της Περιφερειακής Ενότητας τα περίπου τρία εκατοστά.

Το ύψος του χιονιού κυμαίνεται από 3 εκατοστά στις παρυφές της πόλης των Ιωαννίνων, έως μισό μέτρο σε Αετομιλίτσα, Δίστρατο, Φούρκα, Μηλιά.

Χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα και στη Λάρισα, και στο κέντρο της πόλης, ωστόσο από το πρωί το φαινόμενο έχει εξασθενήσει.

Μηχανήματα του δήμου Λαρισαίων επιχείρησαν κάνοντας τον αναγκαίο αποχιονισμό στους κεντρικούς δρόμους και ρίχνοντας αλάτι στις κεντρικές αρτηρίες και στις εισόδους της πόλης.

Στην Ήπειρο

Χιονοπτώσεις σημειώνονται από τη νύχτα και σε όλους τους ορεινούς δήμους της Ηπείρου, από το Πωγώνι μέχρι τα Τζουμέρκα, ενώ ασθενής χιονόπτωση παρατηρείται και στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Αλατιέρες και μηχανήματα αποχιονισμού έχουν βγει από τα ξημερώματα σε όλο το επαρχιακό δίκτυο.

Στην Πελοπόννησο

Στην Κορινθία η κυκλοφορία των οχημάτωνδιεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες:

 • Στην Επ. Οδό Ξυλοκάστρου-Τρικάλων-Ζήρειας από το 14ο χλμ έως το 35ο χλμ
 • Στην Επ. Οδό Γκούρας- Κιάτου από το 8o χλμ έως τη Γκούρα
 • Στην Επ. Οδό Δερβενίου-Γκούρας από το 5o χλμ έως τη Γκούρα
 • Στην Επ. Οδό Δάφνης-Καστρακίου-Μποζικάς-Τιτάνης από το 1o χλμ έως το 13o χλμ
 • Στην Επαρχιακή Οδό Κλένιας-Αγιονορίου-Στεφανίου
 • Στην Επ. Οδό Λυγιάς-Πύργου από το 8ο χλμ έως τον Πύργο
 • Στην Επαρχιακή Οδό Σοφικού-Αγγελοκάστρου.

Στο Βόρειο Αιγαίο

Στη Λέσβο αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων κινούνται τα οχήματα

 • Στην Ε. Ο. Καλλονής-Άντισσας, από το ύψος των Δαφίων έως την Άντισσα
 • Στην Ε.Ο. Κλειούς-Συκαμινέας-Άργεννου.

«Λέανδρος» – Η πρόγνωση

Και σήμερα, Σάββατο, αναμένονται βροχές, χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρές.

Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων στα βορειοδυτικά από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες. Στη δυτική Μακεδονία ο παγετός θα είναι κατά τόπους ισχυρός και ολικός.

Αττική

Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και στα βόρεια σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα βόρειοι τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και από αργά το απόγευμα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00( μηδέν) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία – Θράκη

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με χιονοπτώσεις που το απόγευμα από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός στη δυτική Μακεδονία θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως μετά το μεσημέρι.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα θαλάσσια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -10 (μείον 10) έως -02 (μείον 2) βαθμούς Κελσίου, θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Ιόνιο – Ήπειρος – Δυτική Στερεά – Δυτική Πελοπόννησος

Στα βόρεια νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά χιονοπτώσεις. Σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.

Στα νότια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά της Πελοποννήσου πρόσκαιρα πυκνές τις πρωινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βορείων διευθύνσεων και σταδιακά ενισχυόμενοι.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο από -04 (μείον 4) μέχρι 05 βαθμοί Κελσίου.

Θεσσαλία – Ανατολική Στερεά – Εύβοια – Ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία, τα βορειότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας νεφώσεις με χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές κατά διαστήματα πυκνές μέχρι το μεσημέρι, και εκ νέου από το βράδυ στην Εύβοια.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 400 μέτρα στα βορειότερα τμήματα, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα πυκνές.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια Πελοπόννησο και την περιοχή των Κυθήρων μέχρι το μεσημέρι, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι βαθμιαία βόρειοι τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες – Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιογίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7μποφόρ, στρεφόμενοι το μεσημέρι από τα βόρεια σε βόρειους.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολικό Αιγαίο – Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά των νησιών του βορειοανατολικού Αγαίου.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία έως 7 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε βορείων διευθύνσεων μετην ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Σάμος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Ξαφνικός χειμώνας: Πτώση θερμοκρασίας έως και 17 βαθμούς
Επιμένει ο «Λέανδρος» – Η πρόγνωση

Την Κυριακή

Για αύριο, Κυριακή, στα βορειοδυτικά προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά και κυρίως στα προσήνεμα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στην Εύβοια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου όπου θα χιονίζει κατά διαστήματα και σε πεδινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και νωρίς το πρωί στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια ενώ σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης θα είναι ολικός.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Μαγικές εικόνες από τα χιονισμένα Τρίκαλα (φωτό)

Με χιόνι αλλά χωρίς προβλήματα «ξύπνησαν» τα Τρίκαλα

Τρίκαλα: Σε χάρτη τα 11 σημεία με δωρεάν αλάτι για τον «Λέανδρο»

Στην ίδια κατηγορία