Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πάνω από 100 προσαγωγές

prosagoges-arthro

Επιφυλακή στην ΕΛΑΣ για νέες συγκεντρώσεις

Οι περισσότερες προσαγωγές έγιναν στα Εξάρχεια όπου σήμερα είναι επέτειος δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου – Ένταση και προσαγωγές σε Χανιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα- Παραμένουν κλειστοί 24 σταθμοί του μετρό και του ηλεκτρικού

Σε επιφυλακή ενόψει των νέων συγκεντρώσεων που έχουν προαναγγείλει παρά την απαγόρευση των συναρθοίσεων ομάδες και συλλογικότητες για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου βρίσκεται η αστυνομία.

Ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στα Εξάρχεια και άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας όπου νωρίτερα κατά διαστήματα επικράτησε μεγάλη ένταση με ομάδες διαδηλωτών να επιχειρούν να κάνουν πορείς και την αστυνομία να μπλοκαρει αυτές τις απόπειρες.

Κατά διαστήματα έγινε χρήση βομβίδων κρότου λάμψης, αλλά και χημικών με στόχο της ΕΛΑΣ να απομακρυνθούν οι συγκεντρωμένοι τόσο από τα Εξάρχεια, όσο και από άλλες περιοχές, όπως η Πατησίων, που νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί φοιτητές. 

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον εκατό προσαγωγές – σαράντα εκ των οποίων στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβελλα, όπου δολοφονήθηκε ο Αλεξανδρος Γρηγορόπουλος. Μεταξύ των προσαχθέντων είναι οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης. 

Αστυνομική επιχείρηση στα Εξαρχεια
Αστυνομική επιχείρηση στα Εξαρχεια

Στη διάρκεια των επιχειρήσεων της αστυνομίας για την απομάκρυνση των διαδηλωτών καταγράφηκαν αστυνομικοί να ρίχνουν βομβίδα κρότου – λάμψης σε πολυκατοικία στην οδό Τσαμαδού, ενώ για υπέρμετρη βία κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από το κέντρο της Αθήνας όμως, επεισόδια και προσαγωγές έγιναν στα Χανιά, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα όπου επίσης επιχειρήθηκαν συγκεντρώσεις και πορείες.

Συλλογικότητες έχουν προαναγγείλει νέες συγκεντρώσεις μετά τις 4 το απόγευμα στα Προπύλαια του Πανεπιστήμιου της Αθήνας, την Κλαυθμώνος και στην οδό Μεσολογγίου.  Περίπου 4.000- 5.000 αστυνομικοί παίρνουν μέρος στην κινητοποίηση της ΕΛΑΣ, ενώ κλειστοί παραμενουν 24 σταθμοί του μετρό και του ηλεκτρικού. 

Δεκάδες προσαγωγές στα Εξάρχεια


DSC_3025
DSC_3013
DSC_3008

DSC_3001
DSC_2992


DSC_0551-01
DSC_2956
DSC_0539-01
DSC_2940
DSC_0570-01Από το πρωί πάντως αρκετοί  ήταν εκείνοι που άφησαν λουλούδια στο σημείο όπου δολοφονήθηκε πριν από 12 χρόνια ο μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.  Ανάμεσά τους και τετραμελής αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ, που φώναξε συνθήματα: 

Συνθήματα για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο από 4 άτομα
Λίγο μετά τις 11 στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έφτασε και αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε ελέγχους.

Έλεγχος σε αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ

Δείτε επίσης

Τρίκαλα – Επέτειος Γρηγορόπουλου: Συγκέντρωση με δρακόντεια μέτρα από την αστυνομία

Στην ίδια κατηγορία