Ελληνες κι Αμερικανοί κομάντος – Εντυπωσιακές εικόνες από κοινή άσκηση

Ελληνες κι Αμερικανοί κομάντος - Εντυπωσιακές εικόνες από κοινή άσκηση

Απέδειξε το ετοιμοπόλεμο των Ενόπλων Δυνάμεων

Εντυπωσιακές ήταν οι εικόνες από κοινή άσκηση στρατιωτικών μονάδων Ελλάδας και ΗΠΑ που διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή Νέας Σάντας στο Κιλκίς.

Η συνεκπαίδευση έγινε στο πλαίσιο της τακτικής άσκησης μετά στρατευμάτων «Πήγασος 21», και απέδειξε για πολλοστή φορά, και προς πάσα κατεύθυνση, το ετοιμοπόλεμο των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως ανακοινώθηκε, στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα της 71 αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας, της 1ης ταξιαρχίας αεροπορίας στρατού και της 101 ταξιαρχίας αεροπορίας στρατού των ΗΠΑ.

Ελληνες κι Αμερικανοί κομάντος

 
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε σχεδίαση και εκτέλεση αεροκίνητων επιχειρήσεων, με έμφαση σε αντικείμενα εξάλειψης αεροπρογεφυρώματος και επιθετικές ενέργειες επιπέδου λόχου, διαδικασίες τακτικής φροντίδας μάχης και εκκένωσης τραυματιών πεδίου μάχη.

Ελληνες κι Αμερικανοί κομάντος

H συνεκπαίδευση, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, επιβεβαιώνει τη συνεχή ενίσχυση των μακροχρόνιων ισχυρών δεσμών μεταξύ των δύο συμμάχων χωρών και συνέβαλε στην έτι περαιτέρω επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας των συμμετεχουσών δυνάμεων σε τακτικό επίπεδο.

Εντυπωσιακές εικόνες από κοινή άσκηση

Δείτε επίσης:

Αυτοί είναι οι Γεωργιανοί που «ξάφριζαν» σπίτια

Τραγωδία: Πέθανε η γιαγιά που μαχαίρωσε ο εγγονός

Ομολογία – σοκ από τον προπονητή της 11χρονης

Τραγικό τέλος για Λαρισαίο: Γλίστρησε, έπεσε και έχασε τη ζωή του!

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία