Εικόνες ντροπής στο νοσοκομείο του Ρίου – Γεμάτοι ράντζα οι διάδρομοι

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται το νοσοκομείο του Ρίου, το οποία…

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται το νοσοκομείο του Ρίου, το οποία είναι ένα από τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Εικόνες που όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος προκαλούν οργή και ντροπή, ενώ οι κλίνες του νοσοκομείου δεσμεύονται διαρκώς για περιστατικά που αφορούν ασθενείς με κορωνοϊό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι υπόλοιποι ασθενείς με άλλες παθήσεις, να στοιβάζονται σε ράντζα στους διαδρόμους του νοσοκομείου, όπως φαίνεται στο βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Το Υπουργείο Υγείας είπε ότι δεν θα καταστήσουμε τα νοσοκομεία μονοθεματικά. Υπάρχουν είπε και τα γενικά περιστατικά. Αυτοδιαψεύθηκαν. Έκοψαν τα χειρουργεία. Συνεχώς μετατρέπουν γενικές κλινικές σε κλινικές κορωνοϊού. Πολλά περιστατικά άλλων παθήσεων νοσηλεύονται σε ράντζα, φορεία» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος και προσθέτει: «Το βίντεο που μου έστειλε ασθενής είναι από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο οργανωμένα της χώρας. Δείτε τη σημερινή κατάσταση. Συνεχώς δεσμεύει κλινικές για περιστατικά κορωνοϊού. Επτά κλινικές έχουν μετατραπεί σε κλινικές κορωνοϊού» αναφέρει και παραθέτει αναλυτικά:

«Οφθαλμολογική, Β. Πανεπιστημιακή Χειρουργική, Α πανεπιστημιακή Παθολογική, Γ. Πανεπιστημιακή Παθολογική, Α. Ορθοπεδική, Δερματολογική, Α. Παιδιατρική. Συνολικά νοσηλεύει 122 ασθενείς και 15 διασωληνωμένους στη ΜΕΘ και την Μοναδα Αρνητικής Πίεσης. Οι κλινικές με γενικά περιστατικά είναι γεμάτες. Εφημερεύει το Νοσοκομείο και οι ασθενείς γενικά περιστατικά που εισάγονται παραμένουν επί πολλές ημέρες σε φορεία στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Δείτε το βίντεο οργής και ντροπής. 16 ασθενείς τώρα βρίσκονται εκεί σε φορεία. Πολλοί είναι από τη περασμένη Τετάρτη. Ενας ασθενής παρακαλάει με το τρόπο του να του δοθεί ένα λειτουργικό στατό. Επίσης δείτε εικόνες από τη κτιριακή κατάσταση» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και παραθέτει φωτογραφίες από το νοσοκομείο:

magnesianews.gr

Στην ίδια κατηγορία