Χωρίς τέλος τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης

θεατρο

Συγκλονίζουν οι νέες καταγγελίες

Χωρίς τέλος τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο του θεάματος, αφού οι καταγγελίες παρενόχλησης στον χώρο του θεάματος έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας.

Τον «Ασκό του Αιόλου» άνοιξαν οι καταγγελίες της Ζέτας Δούκα για λεκτική και σωματική βία από τον Γιώργο Κιμούλη. Στη συνέχεια οι ηθοποιοί Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο ενώ το Σάββατο οι ηθοποιοί Ερρίκος Μηλιάρης, Χάρης Τζωρτζάκης και Γιάννης Νιάρρος κατήγγειλαν πως έχουν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από τον σκηνοθέτη Κώστα Ζάπα. Η νέα καταγγελία που ήρθε στο φως για περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο του θεάτρου, έρχεται από την ηθοποιό Βίκυ Πρωτογεράκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Κ. Ζάπας απάντησε στις καταγγελίες τριών ανδρών ηθοποιών: Ενας ηθοποιός θα βρεθεί γυμνός μόνο αν το θελήσει
ΕΛΛΑΔΑ 30|01|2021 | 14:05
Μιλώντας στο Open η Βίκυ Πρωτογεράκη αναφέρθηκε στις δικές της τραυματικές εμπειρίας καταγγέλοντας δυο σκηνοθέτες της τηλεόρασης, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάζει. Οπως περιέγραψε πώς ο ένας της ζήτησε να περάσει από το κρεβάτι του για να της δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο και ο άλλος την αιφνιδίασε με απρεπείς πράξεις.

«Στο χώρο μας συνηθίζεται αυτό κατά κόρον από κάποιους ανθρώπους: Να βάζουν μπροστά το προσωπικό τους όφελος και μετά την τέχνη», λέει η Βίκυ Πρωτογεράκη, ενώ το κύμα των καταγγελιών στο χώρο του θεάματος έχει μετατραπεί σε τσουνάμι. Η Βίκυ Πρωτογεράκη αναφέρεται σε σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και την ψυχολογική πίεση που είχε υποστεί από δύο πασίγνωστους σκηνοθέτες, με μακρά πορεία σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση. «Ευθαρσώς μου είχε πει, δια τηλεφώνου, ότι «όποια κοπέλα παίζει σε μένα, στα σίριάλ μου, περνάει και από το κρεβάτι μου». Και μετά από αυτό βεβαίως του έστειλα δέκα τριαντάφυλλα και ένα γράμμα και τον παρακαλούσα να με απαλλάξει. Με τρόπο ευγενικό», περιγράφει η Βίκυ Πρωτογεράκη.

«Αρνήθηκα και έχασα τον ρόλο»
Όπως καταγγέλλει η ηθοποιός έχασε δουλειά, επειδή δεν ενέδωσε σε άσεμνη πρόταση που δέχθηκε από πολύ γνωστό σκηνοθέτη, η οποία είχε συνδυαστεί και με πρόστυχη συμπεριφορά.

«Σκηνοθέτης που υποτίθεται ότι ήτανε και φίλος, δηλαδή τον ήξερα, ξαφνικά μου έκανε μια πρόταση χυδαία. Δηλαδή μου ήρθε εμετός την ώρα που έκανε, αυτό που έκανε: μου έδειξε ας πούμε τα γεννητικά του όργανα. Και δεν του απάντησα. Και εντάξει, δεν πήρα ποτέ τον ρόλο», περιγράφει.

«Μήπως ήρθε η ώρα να μπει ένα καινούργιο μάθημα στις δραματικές σχολές»
Με αφορμή λοιπόν αυτές τις καταγγελίες και με αποκορύφωμα εκείνες κατά του σκηνοθέτη Κώστα Ζάπα, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου θέλησε να εκφράσει τη δική της άποψη. Η ηθοποιός εξέφρασε τους προβληματισμούς της για τις δραματικές σχολές και τα μαθήματα που διδάσκονται σε αυτές.

Συγκεκριμένα, η Ιωάννα ανέφερε πως εκτός από τα βασικά μαθήματα θα έπρεπε κάποιος να διδάσκει στους νέους ηθοποιούς και μέχρι ποιο σημείο μπορεί να φτάσουν οι απαιτήσεις ενός σκηνοθέτη στις ακροάσεις.

«Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα να μπει ένα καινούργιο μάθημα στις δραματικές σχολές για το τι είναι επιτρεπτό και τι όχι στις ακροάσεις; Πότε υπηρετούμε την τέχνη και πότε ικανοποιούμε την ανωμαλία του κάθε σκηνοθέτη; Ποια είναι τα δικαιώματα του νέου ηθοποιού και που μπορεί να απευθυνθεί σε περίπτωση οποιασδήποτε παραβίασης; Εξίσου απαραίτητο και πρακτικό με την ορθοφωνία και την κινησιολογία το βρίσκω» έγραψε χαρακτηριστικά η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου.

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Στην ίδια κατηγορία