Αυξήσεις μισθών και παροχές από τη Σκλαβενίτης: Η νέα σύμβαση

Γεράσιμος Σκλαβενίτης © Facebook / Powergame.gr

Σε γενναίες αυξήσεις μισθών και έξτρα παροχές σε 23.700 εργαζομένους της προχωρά η Σκλαβενίτης

Σε γενναίες αυξήσεις μισθών και έξτρα παροχές σε 23.700 εργαζομένους της προχωρά η Σκλαβενίτης. Πριν από λίγες ημέρες «κλείδωσε» η νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που υπέγραψε η εταιρεία με το Πανελλήνιο Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της επιχείρησης, η οποία θα ισχύσει έως τις 31 Ιανουαρίου του 2023. Το ετήσιο συνολικό κόστος των νέων μέτρων ξεπερνά τα 12 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για την πρώτη μαζική αύξηση μισθών -αφορά 23.700 εργαζόμενους- που έχει δοθεί τα τελευταία 13 χρόνια στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, ενώ δημιουργείται ένα συνολικό πλέγμα προστασίας (δωροεπιταγές, ειδικές άδειες, εκπτώσεις) σε οικογένειες 2.037 εργαζομένων που έχουν αυξημένες ανάγκες.

Τι προβλέπει η νέα σύμβαση

Αρχής γενομένης από τη μισθοδοσία του Σεπτεμβρίου δίνεται αύξηση 3%, στους εργαζομένους που έχουν σήμερα μικτές μηνιαίες αποδοχές έως και 1.300 ευρώ, μισθωτούς και ωρομίσθιους.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αύξησης, ο βασικός μισθός για τους νεοπροσληφθέντες ανεβαίνει στα 825 ευρώ (από 800 ευρώ) και για όσους έχουν συμπληρώσει δύο χρόνια, στα 886 ευρώ (από 860 ευρώ). Η συγκεκριμένα αύξηση αφορά 23.700 εργαζομένους σε σύνολο 27.000.

Επίσης, η Σκλαβενίτης δίνει έξτρα παροχές σε αρκετές χιλιάδες εργαζόμενων της ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση.

Συγκεκριμένα:

  • Θα χορηγείται κάθε μήνα δωροεπιταγή αξίας 50 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο ο οποίος είναι τρίτεκνος ή πολύτεκνος. Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά 1.842 εργαζομένους.
  • Θα χορηγείται κάθε μήνα δωροεπιταγή αξίας 100 ευρώ για κάθε παιδί εργαζομένου που έχει ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά 195 εργαζομένους.
  • Αυξάνεται από 6.000 ευρώ σε 7.000 ευρώ το όριο αγορών στις οποίες χορηγείται έκπτωση 5% στις οικογένειες τρίτεκνων / πολύτεκνων και τις οικογένειες με παιδιά που έχουν αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω.
  • Για όσο διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού covid-19 υπό καθεστώς έκτακτων μέτρων, θα χορηγείται άδεια μετ’ αποδοχών, κατά την ημέρα του προγραμματισμένου εμβολιασμού, σε όποιον εργαζόμενο επιθυμεί να εμβολιαστεί.
  • Ανανεώνεται, τον Οκτώβριο, το νοσοκομειακό πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης.
  • Διατηρούνται οι δωροεπιταγές που χορηγούνται τα Χριστούγεννα και το Πάσχα και οι αντίστοιχες που χορηγούνται εφάπαξ στους συναδέλφους που συμπληρώνουν προϋπηρεσία 30 ετών στην επιχείρηση.

Σημειώνεται ότι το ετήσιο συνολικό κόστος των νέων μέτρων (χωρίς δηλαδή τις δωροεπιταγές εορτών και 30ετούς προϋπηρεσίας) ανέρχεται σε 12,1 εκατ. ευρώ.

Πηγή:powergame.gr

Στην ίδια κατηγορία