41χρονη προσπαθούσε να αφαιρέσει έμβρυο αλλά κανένα νοσοκομείο δεν τη δεχόταν

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η τραγική ιστορία μίας…

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η τραγική ιστορία μίας εγκύου που διαπίστωσε ότι το έμβρυο που κυοφορούσε ήταν νεκρό και έπρεπε να αφαιρεθεί, αλλά γυρνούσε γυρνούσε από νοσοκομείο σε νοσοκομείο χωρίς να τής πραγματοποιούν την απαιτούμενη για τη ζωή της επέμβαση, παραγγέλθηκε από την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κοζάνης, για τυχόν διάπραξη των αδικημάτων της έκθεσης, παράλειψης προσφοράς βοήθειας ή/και παράβασης καθήκοντος.

Η ασύλληπτη ιστορία της 41χρονης ξεκίνησε στις 28 Δεκεμβρίου, όταν διαπιστώθηκε πως κυοφορούσε νεκρό έμβρυο και απευθύνθηκε σε τρία νοσοκομεία της περιοχής για την επέμβαση αφαίρεσης, την οποία τελικά έκανε σε ιδιωτική κλινική, αφού κανένα από τα δυο δημόσια νοσοκομεία ( Μαμάτσειο Κοζάνης και Μποδοσάκειο Πτολεμαίδας) -για διαφορετικούς λόγους το καθένα- δεν ανέλαβε την επέμβαση.

Εν τω μεταξύ διερευνάται και το ζήτημα της αντιμετώπισης έκτακτων και επειγόντων περιστατικών, που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Κοζάνης και απαιτείται αναισθησιολόγος, καθώς και των ελλείψεων στην συγκεκριμένη ειδικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν καταγγελίες, που βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο και διερευνώνται για τυχόν ποινικές ευθύνες από την συνεχιζόμενη έλλειψη γιατρών αναισθησιολόγων. Παράλληλα, στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, προχωρά κανονικά η ΕΔΕ που έχει ξεκινήσει, μετά από εντολή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

magnesianews.gr

Στην ίδια κατηγορία