Εντυπωσιακές εικόνες από την στρατιωτική άσκηση “Τάλως 2019” με πραγματικά πυρά – ΒΙΝΤΕΟ

Οι άνδρες της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας επιχειρούν σε αστικό περιβάλλον,…

Οι άνδρες της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας επιχειρούν σε αστικό περιβάλλον, όπου ακραία στοιχεία έχουν παρεισφρήσει χρησιμοποιώντας ως ομήρους πολίτες.

Με ατσάλινα νεύρα και τρομακτική δύναμη πυρός, οι κοκκινομπερέδες εξουδετερώνουν κάθε απειλή που εμφανίζεται μπροστά τους.

Είναι η άσκηση “Τάλως 2019”, με την Ελλάδα σε ρόλο ηγέτιδας δύναμης στον άξονα ασφαλείας χωρών των Βαλκανίων και της ανατολικής Ευρώπης.

Η άσκηση “Τάλως” διεξάγεται ανά δύο έτη, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Πολυεθνικού Σχηματισμού Μάχης HELBROC, ο οποίος αποτελεί στρατιωτική δύναμη ταχείας αντίδρασης, για την αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης. Στην άσκηση συμμετείχαν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ουκρανία, και η Σερβία.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, η Ταξιαρχία HELBROG κλήθηκε να συνδράμει σε περίπτωση ανθρωπιστικής κρίσης σε απόρρητη περιοχή. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης τα στελέχη της ομάδας ήρθαν αντιμέτωπα με ακραίες καταστάσεις, όπως την αντιμετώπιση σεισμών ή πυρκαγιών, καθώς και την διασφάλιση της ακεραιότητας των πολιτών από ακραία στοιχεία, προκειμένου να στήσουν ασφαλείς καταυλισμούς και την προσφορά βοηθείας.Δείτε το βίντεο:

Στην ίδια κατηγορία