Γρηγορόπουλος: Αυλαία στην πολύκροτη δίκη – Αμίλητος ο Επαμεινώνδας Κορκονέας – video

Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός πριν από 11 χρόνια. Πλέον…

Από στιγμή σε στιγμή, αναμένεται η απόφαση για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα και τον Βασίλη Σαραλιώτη που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πριν από περίπου 11 χρόνια.

Το δικαστικό μέγαρο Λαμίας έχει μετατραπεί σε φρούριο, με δεκάδες πάνοπλους αστυνομικούς να βρίσκονται σε κάθε γωνιά του. Η άφιξη του Κορκονέα έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με τον κατηγορούμενο να παραμένει αμίλητος μπροστά στις κάμερες. Δείτε το βίντεο του lamianow.gr…

Ο εισαγγελέας Εφετών, Βασίλειος Χανής, είχε προτείνει την τροποποίηση του κατηγορητηρίου από ανθρωποκτονία με ευθύ δόλο σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ο εισαγγελέας Εφετών πρότεινε την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη. Του δεύτερου κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Αλέξη, που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας.

Οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αφού πλέον η από πρόθεση ανθρωποκτονία δεν ισοδυναμεί απαραίτητα με ισόβια κάθειρξη, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και η χορήγηση ελαφρυντικού.

Έτσι, το ενδεχόμενο να «σπάσουν» τα ισόβια δεσμά, που του επιβλήθηκαν από το ΜΟΔ Άμφισσας, είναι υπαρκτό για τον Κορκονέα, δεδομένου ότι ο Εισαγγελέας ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας.

Ο Βασίλειος Χανής αποδέχθηκε ότι ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έχασε τη ζωή του από εξοστρακισμό, αποδεχόμενος ότι, «ο πυροβολισμός από την πλευρά του Κορκονέα δεν ήταν ευθύς αλλά γνώριζε όταν πυροβολούσε ότι μπροστά του βρίσκονταν παιδιά».

Όσο αφορά στον Βασίλη Σαραλιώτη, εφόσον καταδικαστεί, θα επιστρέψει στη φυλακή, αφού του έχει χορηγηθεί αναστολή της εκτέλεσης της ποινής του έως την έφεση.

Η απόφαση είχε αναβληθεί τον περασμένο Ιούνιο με αφορμή την ασθένεια του συνηγόρου υπεράσπισης του Κορκονέα, Βαγγέλη Ανδρούλα και παρά τις πιέσεις της Πολιτικής Αγωγής που ζητούσε άμεσα νέα συνεδρίαση – πριν την 1η Ιουλίου και την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα – το Δικαστήριο όρισε την 29η Ιουλίου ως ημερομηνίας έκδοσης της απόφασής του.

 

 

 

πηγή: newsit.gr

Στην ίδια κατηγορία