Ξανθός από Τρίκαλα: «Κοινωνική αγριότητα η στέρηση μισθού σε ανεμβολίαστους»

Σε δομές υγείας των Τρικάλων περιόδευσε σήμερα ο πρώην Υπουργός…

Σε δομές υγείας των Τρικάλων περιόδευσε σήμερα ο πρώην Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Τρικάλων κ.κ. Σ. Παπαδόπουλος, όπως και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Τρικάλων και τόνισε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας εγκατέλειψε, μέσα στην πανδημία, τη φροντίδα όλων των υπόλοιπων νοσημάτων και αποδείχθηκε ανεπαρκές, ειδικά στις περιόδους αιχμής των κυμάτων στο να αντιμετωπίσει και να καλύψει αξιοπρεπώς τις υπόλοιπες ανάγκες. Επικεντρώθηκε, όπως είπε ο πρώην Υπουργός,  αποκλειστικά στην πανδημία και παρόλα αυτά και στο δεύτερο και τρίτο κύμα δεν αποφύγαμε μια υγειονομική τραγωδία με πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων που έχασαν τη μάχη με τη ζωή.

«Μπαίνουμε σε ένα τέταρτο κύμα χωρίς να έχει γίνει μια σοβαρή αποτίμηση της αποτυχημένης διαχείρισης, χωρίς διορθωτικές κινήσεις και χωρίς κατάλληλη προετοιμασία της πρωτοβάθμιας φροντίδας και των Νοσοκομείων», τόνισε ο ίδιος και μιλώντας για την υπχορεωτικότητα του εμβολιασμού σε υγειονομικούς αλλά και το ενδεχόμενο «ανοίγματος» του μέτρου σε άλλες κατηγορίες επαγγελματιών, ο κ. Ξανθός υπογράμμισε ότι «με μια  κοινή υπουργική απόφαση ο υπουργός Υγείας μπορεί να διευρύνει το φάσμα του πληθυσμού των κατηγοριών των εργαζομένων που θα ισχύει η υποχρεωτικότητα. Θεωρούμε ότι είναι αυτό προβληματικό, όταν αυτή η υποχρεωτικότητα συνοδεύεται με απώλεια της θέσης εργασίας, με στέρηση μισθού, είναι κοινωνική αγριότητα, είναι παρέμβαση μη αναλογική, είναι παρέμβαση άδικη, στερεί πολύτιμο προσωπικό από το σύστημα υγείας και είναι αναποτελεσματική, γιατί η δημόσια υγεία απαιτεί συναινέσεις».

Υπογράμμισε πως το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον εμβολιασμό είναι ξεκάθαρο και υπάρχει ομόθυμη και ενιαία άποψη ότι ο εμβολιασμός δεν είναι μόνο πράξη ατομικής προστασίας, αλλά πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης.

«Ειδικά για τους υγειονομικούς είναι ηθική τους υποχρέωση και κανόνας δεοντολογίας, που πρέπει να σέβονται το να είναι εμβολιασμένοι.

Δεν μπορεί όμως, δεν είναι δικαίωμα μιας κυβέρνησης να στερεί το ζωτικής σημασίας αγαθό, που είναι το δικαίωμα στην εργασία σε χαμηλόμισθους ανθρώπους. Είναι λάθος, είναι μία κίνηση που έχει θέσει σε δοκιμασία το σύστημα υγείας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρώην Υπουργός.

Στην ίδια κατηγορία