Τρίκαλα:Η καλή πράξη πρέπει να έχει αρχή, μέση και τέλος

Κάποτε σ αυτόν τον κόσμο και σ’ αυτή τη ζωή…

Κάποτε σ αυτόν τον κόσμο και σ’ αυτή τη ζωή θα πρέπει να ασχοληθούμε με την ουσία και όχι με το φατσιμαρε. Καλή η προβολή μέσω του διαδικτύου, καλά και τα like αλλά μετά από αυτά τί; Διαβάστε την καταγγελία μιας πραγματικά φιλοζωης Τρικαλινής για το πώς “ταξιδεύει” μέσω του Δήμου Τρικκαίων στο διαδίκτυο, η είδηση μιας καλής πράξης και ποια είναι η πραγματικότητα. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Όταν διαβάζεις το παρακάτω Δελτίο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων αρχικά χαίρεσαι και λες “ναι, υπάρχει ελπίδα”.
…Λείπει όμως η συνέχεια της ιστορίας, η οποία προκαλεί οργή και αγανάκτηση σε εμάς τους φιλοζωους εθελοντές της πόλης μας.

Η δημοτική αστυνομία μετά απο έκκληση φιλοζωης όντως μετέβη στο σημείο και απεγκλώβισε το αδεσποτο κουτάβι, στη συνέχεια οι διασώστες φωτογραφήθηκαν μαζί του και ακολούθως το ΑΦΗΣΑΝ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ, μαζί με τα αδερφάκια του και την μάνα τους, τα οποία είναι εκτεθειμένα σε συνθήκες ακατάλληλες.

Επιπλέον, στο τέλος ούτε καν αναφέρθηκε στο Δελτίο Τύπου ότι εφόσον είναι αδέσποτα έχουν ανάγκη να βρούνε σπίτια προκειμένου να σωθούν από τον δρόμο.

Έπειτα από επικοινωνία με την εθελόντρια που τα φροντίζει όσο μπορεί, μάθαμε ότι και η μάνα και τα κουτάβια εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να είναι έξω στη βροχή. Το Δελτίο Τύπου βέβαια δεν περιγράφει αυτές τις “λεπτομέρειες”, προφανώς για να μη βαρύνει την πανηγυρική διάθεση. Τα συμπεράσματα δικά σας! Το συγκεκριμένο κουταβάκι μετά την όλη περιπέτεια που πέρασε και τη πλήρη αδιαφορία για τη συνέχεια, είναι σε σπίτι προσωρινής φιλοξενίας από εθελόντρια και ψάχνει υπεύθυνη υιοθεσία, με όλα τα νόμιμα. Φυσικά προωθούμε και τα αδερφάκια του την μανουλα τους ώστε να μην μείνουν στο δρόμο. Για αυτό κοινοποιήστε παρακαλώ! Όποιος ενδιαφέρεται επικοινωνία με μήνυμα!

Κι εμείς γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, αλλά δεν βγάλαμε Δελτίο Τύπου με φωτογραφίες. Κάναμε ό,τι κάνουμε κάθε μέρα. Πήγαμε όπου υπάρχουν αδέσποτα και τα ταΐσαμε με δικά μας έξοδα, τα γιατροπορέψαμε και ανεβάζουμε τις δικές τους φωτογραφίες προκειμένου να τους βρούμε σπιτάκια. Δεν έχουμε ανάγκη από δημοσιότητα καθώς το κάνουμε για να βοηθήσουμε αυτές τις ψυχές και όχι για αυτοπροβολή!

Στην ίδια κατηγορία