Τρίκαλα: Το Σαββατοκύριακο τα rapid test στους εκπαιδευτικούς

Τρίκαλα: Το Σαββατοκύριακο τα rapid test στους εκπαιδευτικούς

Προετοιμασίες για το άνοιγμα των σχολείων

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα rapid test στους εκπαιδευτικούς στα Τρίκαλα ενόψει του ανοίγματος των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και των ειδικών σχολείων, το οποίο έχει δρομολογηθεί για την Δευτέρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TV10.gr, η ενέργεια αυτή για την διενέργεια rapid test στη Θεσσαλία είναι πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού και έχει ως στόχο της την ασφαλέστερη επιστροφή των εκπαιδευτικών στα δια ζώσης μαθήματα στην σχολική τάξη.

Όπως δήλωσε στο TV10.gr, η γιατρός και συντονίστρια των ΚΟΜΥ στα Τρίκαλα, Δήμητρα Νάτσινα, τα rapid test στους εκπαιδευτικούς και συγκεκριμένα στους δασκάλους της πρωτοβάθμιας αλλά και τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας θα γίνουν το Σαββατοκύριακο στην παλιά Ζωαγορά στα Τρίκαλα από τις 9-12. 

Τα τεστ θα γίνουν από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ μέσω της διαδικασίας DRIVE THROUGH TEST, ενώ επελέγη η συγκεκριμένη τοποθεσία έτσι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Εκτός από την παλιά Ζωαγορά στα Τρίκαλα, τα τεστ αυτά θα γίνουν και στην Καλαμπάκα  στο 3ο δημοτικό σχολείο.

Οι  Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια Δήμητρα Νάτσινα, ανέλαβαν την ενημέρωση των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να προσέλθουν και να κάνουν το τεστ.

Πάντως ελπίδα όλων είναι η μαζική προσέλευση των εκπαιδευτικών για την διενέργεια του τεστ, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί στο μέτρο του δυνατού η ασφαλής επιστροφή μαθητών και καθηγητών στα θρανία, μετά από αρκετό καιρό.

Για τις υπόλοιπες βαθμίδες οι επόμενες ημέρες αναμένεται να δείξουν την επιδημιολογική κατάσταση και να κρίνουν οι λοιμωξιολόγοι με βάση τα δεδομένα αν και πότε θα επανέλθουν στο σχολείο και οι υπόλοιποι μαθητές, αλλά και φυσικά με ποιες προϋποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Δευτεροβάθμια ξεκίνησαν και πάλι τα μαθήματα μέσω της διαδικτυακής τάξης.

Δείτε επίσης:

Ανάστατο χωριό των Τρικάλων από πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού

Δωρεάν rapid tests σε εκπαιδευτικούς στα Τρίκαλα

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά σήμερα για περιοριστικά μέτρα

Στην ίδια κατηγορία