Τρίκαλα: Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι νοσοκομειακοί γιατροί

φωτο αρχειου

Νέα κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών

Τρίκαλα: Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι νοσοκομειακοί γιατροί. Με κυριότερα αιτήματα τις μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων για την κάλυψη των τεραστίων κενών σε παθολόγους, ακτινολόγους, παιδιάτρους ΩΡΛ, νεφρολόγους, πνευμονολόγους, ιατρούς για το ΤΕΠ και όπου αλλού υπάρχουν κενά), αλλά και μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας οι Τρικαλινοί νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε απεργιακή κινητοποίηση την ερχόμενη Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, συνεχίζοντας τον αγώνα τους.

Η κινητοποίηση θα γίνει στο πλαίσιο των δράσεων που έχει εξαγγείλει για αυτό το διάστημα η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ). Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αρχικά η απεργία είχε προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, ωστόσο λόγω των άσχημων καιρικών συνθήκων μετατέθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα.


«Η εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει η κυβέρνηση δεν μπορεί να κουκουλώσει τις εγκληματικές της ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας.

Έχει εγκληματικές ευθύνες για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες δουλεύουμε, για την εντατικοποίηση, για την σωματική και ψυχική μας εξουθένωση, γιατί αντί να προσλάβει γιατρούς, νοσηλευτές, όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας μας έχει μετατρέψει σε περιοδεύοντα θίασο να μεταφερόμαστε από τη μία κλινική στην άλλη, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, από την μία πόλη στην άλλη, για την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της υγείας που ευθύνεται για το ρημαγμένο από προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές δημόσιο σύστημα υγείας, για την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία, στις σχολές και για την πυξίδα της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας είναι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και όχι η προστασία της ανθρώπινης ζωής» υπογραμμίζει σε ανακοίνωση της, η Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Τ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Κέντρων Υγείας ν. Τρικάλων).

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν άμεσα :

• Μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού του Γ.Ν.Τ για την κάλυψη των τεραστίων κενών σε: (παθολόγους,ακτινολόγους,παιδιάτρους ΩΡΛ,νεφρολόγους.πνευμονολόγους,ιατρούς για το ΤΕΠκαι όπου αλλού υπάρχουν κενά).

• Να σταματήσει άμεσα η εκμετάλλευση των ειδικευόμενων ιατρών τους οποίους το σύστημα χρησιμοποιεί ως ¨άσπρες μπλούζες¨που θα καλύπτουν τρύπες, σε βάρος της εκπαίδευσής τους

• Μαζικά επαναλαμβανόμενα test σε όλους τους υγειονομικούς.

• Να σταματήσει η εντατικοποίηση και η σωματική και η ψυχική μας εξουθένωση.

• Όχι στα νοσοκομεία μιας νόσου-άμεση αύξηση των Τ.Ε ιατρείων και των χειρουργείων ώστε να ανακοπεί η νέα πανδημία της υποθεραπείας και της υποδιάγνωσης.

• Μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού στα κέντρα υγείας. Να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα μικροβιολογικά εργαστήρια των κέντρων υγείας των οποίων η λειτουργία σταμάτησε από την προηγούμενη κυβέρνηση και να γίνουν άμεσα μόνιμες προσλήψεις τεχνολόγων ακτινολόγων ,προσωπικού καθαριότητας, τραυματιοφορέων και φύλαξης για την 24ωρη κάλυψη των αντίστοιχων υπηρεσιών.

• Να ανακαινιστούν άμεσα και να εξοπλιστούν όλα τα περιφερειακά ιατρεία . • Να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της Π.Φ.Υ ώστε να εμβολιαστεί μαζικά ο πληθυσμός.

• Να σταματήσουν τώρα οι εκβιασμοί και οι διώξεις συναδέλφων υγειονομικών που δε «συμμορφώνονται προς τας διαταγάς»

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία