Τρίκαλα: Προς ανακύκλωση μεταλλικά και πλαστικά αντικείμενα

ανακύκλωση Τρίκαλα

Το θέμα θα τεθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης

Με στόχο το όφελος των πολιτών προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων στην εκποίηση και ανακύκλωση στα μεταλλικά και πλαστικά αντικείμενα.

Το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων αυτή την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ. Αυτό που θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είναι η πρόθεση του Δήμου να εκποιήσει τα αντικείμενα αυτά, μέσω διαγωνισμού και να δοθούν για ανακύκλωση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Ζιώγα πρόκειται για μεταλλικά αντικείμενα που δε χρησιμοποιούνται, παλιούς κάδους ανακύκλωσης και όχι μόνο, σίδερα κ.ο.κ.

«Η ενέργεια αυτή γίνεται προς όφελος του Δήμου – δηλαδή των δημοτών μας- με στόχο την αξιοποίηση όλων των υλικών που πλέον δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μπορούν να ανακυκλωθούν για την προστασία του περιβάλλοντος» σημείωσε ο κ. Ζιώγας.

Σημειωτέον, η δημοτική Αρχή δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανακύκλωση, γεγονός που έχει αποδώσει καρπούς, αφού όλο και περισσότεροι Τρικαλινοί μπαίνουν στη διαδικασία να ανακυκλώσουν, αποκτώντας οικολογική συνείδηση.

Κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι η Αντιδημαρχία Καθαριότητας αύξησε τα δρομολόγια ανακύκλωσης με μόνιμη απογευματινή βάρδια, διότι τους τελευταίους έξι μήνες οι δημότες ανακυκλώνουν σε μεγαλύτερο ποσοστό. Βέβαια, και οι καταστηματάρχες έχουν βάλει την ανακύκλωση στη ζωή τους και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί το επόμενο και την κατασκευή νέου ΣΜΑ κάτι που σημαίνει ότι, μαζί με το εργοστάσιο ανακύκλωσης της ΠΑΔΥΘ, ενισχύεται η περιβαλλοντική διαχείριση, τόσο στον Δήμο Τρικκαίων, όσο και συνολικά στη δυτική Θεσσαλία.

Σε αυτό θα συμβάλει και η κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων (ΜΕΑ) στον υπάρχοντα ΧΥΤΑ, στη θέση «Ημερόκλημα Παλαιοσαμαρίνας» του Δήμου.

«Σκοπός είναι να γίνεται η διαλογή στο χέρι, όλων των απορριμμάτων ώστε να ανακυκλώνεται ένα ποσοστό 90% και στο ΧΥΤΑ να καταλήγει ένα 10%. Αυτό σημαίνει ότι θα προστατεύεται και το περιβάλλον, ενώ θα παράγεται ενέργεια. Η υλοποίηση του έργου είναι τόσο σημαντική, όσο σημαντική ήταν η δημιουργία του ΧΥΤΑ» υπογράμμισε ο κ. Ζιώγας.

Δείτε επίσης:

Ενισχύεται ο εξοπλισμός του Δήμου Τρικκαίων για τα απορρίμματα

Στην ίδια κατηγορία