Τρίκαλα: Κοντά στο άνοιγμα της εστίασης;

Τρίκαλα: Κοντά στο άνοιγμα της εστίασης;

Τι λέει ο Πρόεδρος των Καφετεριών Τρικάλων, Γιώργος Ηλιάδης

Πρεμιέρα έκανε την Δευτέρα το λιανεμπόριο, με τους καταστηματάρχες αλλά και την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών στα Τρίκαλα να δείχνουν την ικανοποίησή τους από την εξέλιξη αυτή, ωστόσο δισεπίλυτος γρίφος εξακολουθεί να παραμένει το άνοιγμα της εστίασης, ενώ όπως όλα δείχνουν στο τραπέζι των λοιμοξιολόγων και της Κυβέρνησης έχει τεθεί και το μείζον ζήτημα της επανεκκίνησης της εστίασης.

Πιθανό είναι και το σενάριο της επανέναρξης της εστίασης την 1η Φεβρουαρίου, με την λειτουργία μόνο των εξωτερικών χώρων, χωρίς βέβαια να επιβεβαιώνεται κανένα σενάριο.

Μιλώντας στο TV10.gr ο Πρόεδρος των Καφετεριών Τρικάλων, Γιώργος Ηλιάδης, επεσήμανε ότι η στήριξη της εστίασης είναι ανεπαρκής και ελλιπής, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να βγουν ειδικά κονδύλια για την εστίαση, αφού πλέον η πλειονότητα των επιχειρήσεων «φλερτάρει» με το μόνιμο λουκέτο.

Αξίζει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το 30-40% των καταστημάτων εστίασης δεν θα ανοίξουν ξανά ακόμη και μετά την άρση των απαγορεύσεων.  Αναπόφευκτα τα λουκέτα αυτά θα εκτοξεύσουν την ανεργία, αφού ο κλάδος απορροφά μεγάλο αριθμό εργαζομένων.

Ο ίδιος μάλιστα υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να δει σοβαρά το ζήτημα της ουσιαστικής στήριξης του κλάδου και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ούτως ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που έχουν προκληθεί από την υγειονομική κρίση. 

Αίτημα του κλάδου είναι η έξτρα μοριοδότηση για τα καταστήματα εστίασης προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ, το οποίο θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις για να μπορέσουν να σταθούν όρθιες και να αποφευχθεί το λουκέτο.

Πάντως και στα Τρίκαλα οι επιχειρηματίες περιμένουν πως και πως τις εξελίξεις γύρω από το άνοιγμα της εστίασης.

Δείτε επίσης:

Ζητούν το άνοιγμα στην εστίαση οι Τρικαλινοί καταστηματάρχες

Ελπίδες για αναθέρμανση της αγοράς στα Τρίκαλα

Ουρές με το «καλημέρα» στα καταστήματα των Τρικάλων

Τρίκαλα: Με ραντεβού και σε λογικά πλαίσια η κίνηση στα κομμωτήρια

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία