Τρίκαλα: Η ισχύς εν τη ενώσει!

Εδώ και πολλές δεκαετίες έχει ανοίξει η κουβέντα για την…

Εδώ και πολλές δεκαετίες έχει ανοίξει η κουβέντα για την δυναμική του πρωτογενή τομέα στην χώρα μας.

Ιδιαίτερα η περιοχή των Τρικάλων, που έχει μια ισχυρή γεωργία και κτηνοτροφία θα μπορούσε να είναι στην πρώτη γραμμή μια τέτοιες ανάπτυξης.

Βέβαια η πραγματικότητα είναι διαφορετική και πολύ πιο σκληρή. Είναι κάτι που το βλέπει κάποιος και στις συζητήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων. Βέβαια πάντα υπάρχουν στο τραπέζι οι προοπτικές για να υπάρξει μια ουσιαστική κουβέντα, που θα μπορέσει να δώσει μια προοπτική.

Πάνω σ’ αυτό ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλη Γιαγιάκου. Με δηλώσεις τους στην «Λέσχη 97,6» ανέλυσε ότι η προοπτική στον πρωτογενή τομέα υπάρχει, αλλά πάνω στην λογική «η ισχύς εν τη ενώσει».

«Είναι αναγκαίο για τον πρωτογενή τομέα να περάσει η κουλτούρα της συνεργασίας. Αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε αυθαίρετα, αλλά διότι στην πράξη αποδεικνύεται ότι είναι μονόδρομος για να αντέξει κάποιος. Στην εποχή μας δεν μπορεί να σταθεί στα έξοδα ένας αγρότης με 25 και 30 στρέμματα, ενώ αν ενωθούν δύο ή και τρεις μαζί τότε μπορούν να το παλέψουν».

Πάντως η συζήτηση  άνοιξε  για τα καλά και αυτό που απομένει είναι να φανεί σε βάθος χρόνου αν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να έρθουν αποτελέσματα ουσίας για τον πρωτογενή τομέα.

Σίγουρα η κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή χωράει πολλά περιθώρια βελτίωσης και ορισμένες φορές οι λεπτομέρειες μπορεί να κάνουν την διαφορά για να ανατραπεί μια κατάσταση. Έτσι η συζήτηση που έχει ανοίξει για τον πρωτογενή τομέα στην περιοχή μας προφανώς και έχει πολλά ακόμη επεισόδια να διανύσει…

Στην ίδια κατηγορία