Τρίκαλα – Covid 19: Στην εντατική γνωστός Ρομά

μεθ νοσοκομείο

Παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση

Προσβεβλημένος από τον αόρατο εχθρό, τον covid 19, βρίσκεται τις τελευταίες μέρες, ακόμη ένας συμπολίτης μας, πρόκειται για έναν πολύ γνωστό και με έντονη δράση Ρομά, στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων.

Τις τελευταίες μέρες ο συμπολίτης μας ΡΟΜΑ είχε νοσήσει, παρουσίασε όμως ραγδαία επιδείνωση στην υγεία του με αποτέλεσμα να εισαχθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ( ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.

Εκεί παρά τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δεν σημειώθηκε καμιά βελτίωση με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαίο να διασωληνωθεί και η κατάσταση της υγείας του να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πρόσφατα rapid test που διενεργήθηκαν στους οικισμούς των ΡΟΜΑ σε Πύργο και Κηπάκι, έδειξαν ότι υπάρχουν δεκάδες κρούσματα, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι συναγερμός έχει σημάνει στους υγειονομικούς φορείς στα Τρίκαλα, μετά τα πολλά θετικά κρούσματα covid-19 που εντοπίστηκαν στους οικισμούς των Ρομά και η ανησυχία είναι έκδηλη.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο των δειγματολειπτικών ελέγχων ανίχνευσης του κορωνοϊού στους οικισμούς των Ρομά, εντοπίστηκαν συνολικά 50 κρούσματα. Ο συνολικός αυτός αριθμός προκύπτει από τα 39 θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στον οικισμό του Κηπακίου την περασμένη Τρίτη και τα 11 κρούσματα, που διεγνώσθησαν θετικά στον έλεγχο της Πέμπτης στον οικισμό του Πύργου. Υπενθυμίζεται πως στον οικισμό του Κηπακίου ελήφθησαν 175 δείγματα, ενώ στον οικισμό του Πύργου rapid test έγιναν σε 66 άτομα.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν στους οικισμούς των Ρομά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τρικκαίων, προκειμένου να εντοπιστεί ο βαθμός μεταδοτικότητας του ιού στον εν λόγω πληθυσμό.

Πάντως ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων σήμανε συναγερμό στους αρμοδίους για τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν για τη μη εξάπλωση του ιού και την προστασία του πληθυσμού.

Μιλώντας στο TV10.gr, η υπεύθυνη των Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ, Δήμητρα Νάτσινα είπε πως «το υψηλό ποσοστό στα θετικά κρούσματα covid-19 στους οικισμούς των Ρομά στα Τρίκαλα, προκαλεί έντονη ανησυχία για το τι μέλει γενέσθαι». Η ίδια ανέφερε πως η ανησυχία αυτή έγκειται στο σενάριο της επιδείνωσης της κατάστασης αυτών των ανθρώπων, που μπορεί να σημάνει την ανάγκη για νοσηλεία, την ώρα που τα νοσοκομεία είναι ήδη στα όρια των αντοχών τους. Τέλος, η ίδια τόνισε πως ο ιός δεν κάνει διακρίσεις, ενώ υπογράμμισε «θα είμαστε δίπλα στου ανθρώπους των οικισμών».

Δείτε επίσης

Τρίκαλα: Ακόμη ένας γνωστός Τρικαλινός θύμα του κορονοϊού

Στην ίδια κατηγορία