Τρίκαλα: Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των οδοντιάτρων

οδοντίατροι εμπβόλιο

Ειδικότητα που δεν είχε συμπεριληφθεί από την πρώτη στιγμή στο πρώτο κύμα

Το απόγευμα της Παρασκευής άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των οδοντιάτρων κατά του κορωνοϊού, ειδικότητα η οποία δεν είχε συμπεριληφθεί από την πρώτη στιγμή στο πρώτο κύμα των ιδιωτών γιατρών.

Ο κλάδος των οδοντιάτρων πανελλαδικά αντέδρασε έντονα, δεδομένου ότι καθημερινά οι οδοντίατροι εκτίθενται στον κίνδυνο μόλυνσης  τόσο από τον αόρατο εχθρό, τον κορωνοϊό όσο και από άλλες μολύνσεις, οι οποίες  σχετίζονται  με την μετάδοση μεταδιδόμενων νοσημάτων μέσω του αναπνευστικού συστήματος.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι η εξαίρεση εκείνη είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων αφού ο κλάδος δεν συμπεριλήφθηκε στην πλατφόρμα του εμβολιασμού κατά του Covid-19, όπως έγινε με τους υπόλοιπους ιδιώτες γιατρούς.

Η  Διοίκηση του τοπικού Συλλόγου απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τους βουλευτές του νομού Τρικάλων, τον Διοικητή και τους Υποδιοικητές της 5ης ΥΠΕ.

Στην επιστολή γινόταν  λόγος για απαξίωση, σημειώνοντας ότι η «Πολιτεία δεν συμπεριέλαβε τους οδοντιάτρους στο πρώτο κύμα εμβολιασμού, παραμένοντας για ακόμη μια φορά πιστή στο πάγιο δόγμα απαξίωσης της οδοντιατρικής επιστήμης και της στοματικής υγείας του πληθυσμού.

Όπως σημειώνεται μάλιστα στην επιστολή «ως κλάδος έχουμε κουραστεί να φωνάζουμε για το αυτονόητο και να διεκδικήσουμε τα στοιχειωδώς λογικά.

Εδώ και δέκα μήνες σηκώνουμε με τεράστιο προσωπικό κόστος –ψυχολογικό και οικονομικό- το βάρος της διατήρησης ασφαλών χώρων εργασίας.

Στην πρόκληση αυτή όλα τα οδοντιατρεία της χώρας ανταπεξήλθαν με απόλυτη επιτυχία.

Ωστόσο σε κάθε αίτημά μας για εξασφάλιση μέσων ατομικής προστασίας για έστω τυπική οικονομική βοήθεια η Πολιτεία απάντησε με την σιωπή και την αδιαφορία της.

Το τελευταίο στο οποίο ελπίζαμε ήταν η ψυχολογική μας ελάφρυνση μέσω της διαδικασίας του εμβολιασμού”.

Δείτε επίσης:

Καταγγελία των γιατρών για την μείωση των εμβολιαστικών κέντρων στα Τρίκαλα

Έντονο ενδιαφέρον των Τρικαλινών ιδιωτών γιατρών για τον εμβολιασμό

Στην ίδια κατηγορία