Το Μαιευτήριο Τρικάλων ανακαινίζεται (φωτο)

Το Μαιευτήριο Τρικάλων ανακαινίζεται - φωτο:tv10.gr

Είναι ήδη έτοιμα τα πρώτα δωμάτια

Το Μαιευτήριο Τρικάλων εδώ και αρκετό καιρό έχει μπεί σε διαδικασία ανακαίνισης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του.

Οι γιατροί Νίκος και Μάνθος Τσαγκούλης, που έχουν αναλάβει την διοίκηση και λειτουργία του, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, προχώρησαν στην ριζική ανανέωσή του.

Ξεκίνησε μια προσπάθεια συνεχούς βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών που έχει ως στόχο την δημιουργία υψηλού επιπέδου υποδομών, με σεβασμό στις τρικαλινές, θέλουν να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις και προσδοκίες τους.

Την μελέτη ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο “Under Construction”, της Ρύλιας Χρούσανλη και του Σάκη Ντόγκα. Εδώ και δεκαπέντε μέρες έχουν παραδοθεί δύο δωμάτια και μία σουϊτα. Το ποδαρικό έγινε στις 4 Δεκεμβρίου από ένα υγιέστατο νεογέννητο αγοράκι και την πανευτυχή μητέρα του.

Τα δωμάτια διαθέτουν υπερσύγχρονα, εργονομικού σχεδιασμού κρεβάτια και τουαλέτες, για να κάνουν άνετη και ευχάριστη την διαμονή ασθενών και συνοδών, ενώ η σουϊτα προσφέρει ακόμα μία πολυτέλεια, την ύπαρξη άνετου καθιστικού και ενσωματωμένης κουζίνας.

Ας δούμε όμως πως μπορούμε να στηρίξουμε τους φίλους μας που έγιναν γονείς εν μέσω κορονοϊού

Η εγκυμοσύνη και η περίοδος μετά τον τοκετό είναι ιδιαίτερη και δύσκολη για κάθε γονιό. Το να γεννήσουμε ένα μωρό κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 , ωστόσο, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

«Διαφέρει από μαιευτήριο σε μαιευτήριο αλλά ανάλογα με την περίπτωση η μητέρα με το μωρό επιστρέφουν σπίτι νωρίτερα απ′ ότι συνήθως, αφήνοντας τις μητέρες με αναπάντητες απορίες και ερωτήσεις».

Με τις εξελίξεις στο θέμα του κορονοϊού να αλλάζουν από μέρα σε μέρα, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι να κάνουμε ή τι να πούμε προκειμένου να συμπαρασταθούμε σε μία φίλη η αγαπημένο πρόσωπο που μόλις έχει ή πρόκειται να γεννήσει σύντομα.

Αυτοί είναι μερικοί τρόποι για να βοηθήσουμε.

  • Αποδεχόμαστε τον βαθμό δυσκολίας της γέννησης ενός παιδιού
  • Κρατάμε τακτική επαφή χωρίς να αναμένουμε ανταπόκριση
  • Προσφέρουμε βοήθεια στις απορίες που μπορεί να έχουν
  • Στέλνουμε πακέτα αγάπης και φαγητό
  • Κάνουμε ερωτήσεις που να δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον

Δείτε επίσης

Εγκυμοσύνη Μετά τα 35 – Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

Στην ίδια κατηγορία