Τηλεδιάσκεψη με αστροφυσικό στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Τηλεδιάσκεψη με αστροφυσικό στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Μια ενδιαφέρουσα τηλεδιάσκεψη με αστροφυσικό έγινε Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη με τον αστροφυσικό και επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, κ. Διονύσιο Σιμόπουλο με θέμα «Η αποκάλυψη του σύμπαντος».

Ο κ. Σιμόπουλος μίλησε για το «πορτρέτο» του σύμπαντος και την διαρκή προσπάθεια των αστρονόμων να εξερευνήσουν τον μαγικό και αινιγματικό κόσμο του ουρανού και να δώσουν απαντήσεις για το άγνωστο που μας περιβάλλει.

Ο κ. Σιμόπουλος απάντησε στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων για τα πλανητικά συστήματα και το ενδεχόμενο να υπάρχει ζωή στον πλανήτη Άρη ή σε άλλους πλανήτες. Επίσης, τέθηκαν ερωτήσεις για το αν και πότε θα πάψει η γη να υπάρχει, ενώ χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του κ. Σιμόπουλου σε υπαρξιακά θέματα: «Είμαστε αστρόσκονη• ερχόμαστε και επιστρέφουμε στα άστρα».

Την τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν φορείς από σχεδόν όλα ταμέρη της Ελλάδας, όπως το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Αστεροσκοπείο Πεντέλης, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Ν. Μαγνησίας, ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων από το εσωτερικό,το εξωτερικό και την Κύπρο ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης, η Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης κα Κατερίνα – Νταϊάνα Δημουλά – Μέρριαμ και ο Αντιπρόεδρος κ. Απόστολος Ηλιόπουλος, οι οποίοι απηύθυ-ναν σύντομο χαιρετισμό προς το κοινό.

“Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Διονύσιο Σιμόπουλο για την χαρά και την τιμή να βρίσκεται κοντά μας, έστω και διαδικτυακά, καθώς και όλους τους φορείς και ιδιώτες για την συμμετοχή τους στην τόσο ενδιαφέρουσα ομιλία” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από τη Βιβλιοθήκη.

Οι δράσεις της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας κατά τη διάρκεια της πανδημίας παραμένουν πλούσιες.

Πρόσφατα έγινε διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Οι ερωτικές σχέσεις στους καιρούς της Πανδημίας. Από τον Έρωτα στα χρόνια της χολέρας» στο quarantexting της Covid-19.

Την επιστημονική παρουσίαση του θέματος, είχε ο Ψυχίατρος, Διδάκτορας του Παν/μίου Αθηνών και Πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ, Χρίστος Χ. Λιάπη, μαζί με σχόλια για την επιδείνωση και ανάδυση τόσο ψηφιακών όσο και γενικότερων εξαρτητικών συμπεριφορών που υποδαυλίζονται ή πυροδοτούνται από την καραντίνα, όπως το quarantexting, θα συνοδεύσει η ανάγνωση από την ηθοποιό Χριστίνα Αλεξανιάν, συνδυασμού αποσπασμάτων από το αναφερόμενο στον τίτλο της εκδήλωσης μυθι-στόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές και από γραπτή-ψηφιακή επικοινωνία συ-ναισθηματικώς ευάλωτων συνανθρώπων μας, εν μέσω καραντίνας.

Δείτε επίσης:

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

H πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Νέα δράση στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας μέσω τηλεδιάσκεψης

Facebook
Twitter
Email
Sponsored