Τελικά υπάρχει σχέδιο για την ορθή λειτουργία των σχολείων;

σχολεία

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

Υπάρχει σχέδιο για την ορθή λειτουργία των σχολείων; Καθόλα έτοιμο δηλώνει το Υπουργείο Παιδείας για την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων, γεγονός αδιαμφισβήτητα θετικό αφού είναι πλέον από όλους αποδεκτό ότι η δια ζώσης διδασκαλία δεν μπορεί να υποκατασταθεί με τίποτα άλλο.

Ωστόσο, το μείζον ζήτημα που τίθεται είναι να υπάρχει ουσιαστικός σχεδιασμός για την λειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, κάτι που έως τώρα δε διαφαίνεται, αφού τα διδακτήρια ανοίγουν τις πόρτες τους, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον οποίο έκλεισαν εν μέσω πανδημίας.

Με εξαίρεση τη διενέργεια προληπτικών τεστ σε εκπαιδευτικούς, αλλά και σε μαθητές άνω των 16 ετών, αίτημα που είχε τεθεί επανειλημμένα από την εκπαιδευτική κοινότητας από το περασμένο καλοκαίρι.

Ωστόσο, για ακόμα μια φορά η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επέλεξε να μην το εισακούσει και να πορευτεί έως τώρα με μόνο την επίκληση της ατομικής ευθύνης, ενώ είναι φανερή η αποτυχία της Κυβέρνησης στη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Οι εξελίξεις, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν με τραγικό τρόπο ότι όλες οι διεκδικήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας ήταν και είναι αναγκαίες και επιτακτικές για την ασφαλή δια ζώσης λειτουργία των σχολείων.

Για τα σχολεία η χορήγηση, με καθυστέρηση, των μασκών σε σωστές διαστάσεις, το άνοιγμα των παραθύρων και η σταδιακή προσέλευση των μαθητών και από διαφορετικές εισόδους, ασφαλώς και δε συνιστούν ουσιαστικά μέτρα καθώς ακόμα και αυτά στις περισσότερες περιπτώσεις των σχολείων δεν μπορούν να εφαρμοστούν.

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία