Η εθελοντική ομάδα «ACT4V» συνεχίζει τις δράσεις της

«ACT4V»

Ο εθελοντισμός για εμάς είναι τρόπος ζωής

Συνεχίζουν απτόητα τα δράσεις τους, τα μέλη της εθελοντικής ομάδας «ACT4V» παρά τις περιορισμούς έχει επιφέρει η καραντίνα τον τελευταίο μήνα.

Ήδη, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα προχώρησαν στην κατασκευή μασκών που διέθεταν, έναντι ενός συμβολικού ποσού, με τα έσοδα να διατίθενται στην Κιβωτό του Κόσμου στο Βόλο και σε γνωστό κοινωφελές ίδρυμα της πόλης.

Τώρα, αποφάσισαν να συνδράμουν με το δικό τους τρόπο στην στήριξη του Κέντρου ΚΕΘΕΑ Ιθάκη που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε το 1983 με τη δημιουργία της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης θεραπευτικής κοινότητας για χρήστες ναρκωτικών στην Ελλάδα, ανοίγοντας τον δρόμο για τη θεραπεία και κοινωνική επανένταξη των εξαρτημένων ατόμων στη χώρα μας.

Η Θεραπευτική Κοινότητα προσφέρει εντατική καθημερινή θεραπεία που αξιοποιεί τις αρχές της αυτοβοήθειας και της αυτοδιαχείρισης, καθώς και διάφορα θεραπευτικά εργαλεία, για την επίτευξη της ψυχικής απεξάρτησης, την πολύπλευρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνδέονται με την εξάρτηση και την οικοδόμηση ενός νέου τρόπου ζωής.

To ανοιχτό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της εξάρτησης χωρίς να απομακρυνθούν από το εργασιακό ή από το οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον. Τα μέλη της εθελοντικής ομάδας συγκέντρωσαν κλινοσκεπάσματα, ρούχα για νεογνά και μικρά παιδιά και κρεβάτια. Τα είδη στάλθηκαν στη Δομή από το περασμένο Σάββατο, με στόχο τη στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο, τους ωφελούμενους Κέντρου.

Παράλληλα, συνεχίζουν την κατασκευή μασκών, στέλνοντας το μήνυμα ότι σε δύσκολες περιόδους, οφείλουν όλοι να είναι ενεργοί. Από την αρχή της πανδημίας έως και σήμερα έχουν δοθεί 1.000 μάσκες σε διάφορους φορείς, ενώ σημείωσαν ότι «η ανταπόκριση του κόσμου στις έως τώρα δράσεις της ομάδας μας δίνει το έναυσμα να συνεχίσουμε, ενώ σκοπός μας είναι να ενεργοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τους πολίτες, ώστε να μπουν στη διαδικασία της προσφοράς».

«Θέλουμε να χτίσουμε κάτι που να είμαστε περήφανοι για αυτό. Ο εθελοντισμός για εμάς είναι τρόπος ζωής. Θέλουμε μέσω της ομάδας να συνδυάσουμε τις γνώσεις του καθενός με τη διάθεση του να προσφέρει σε όποιον έχει ανάγκη, διότι το σημαντικότερο είναι να είσαι ενεργός πολίτης, να διεκδικείς για το σύνολο και όχι για τον εαυτό σου» ανέφεραν.

Δείτε επίσης

Τρίκαλα:«ACT4V» ή αλλιώς δράση εθελοντών!

Στην ίδια κατηγορία