Πρόστιμο σε αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς στα Τρίκαλα

Στη Βουλή το πρόστιμο σε εκπαιδευτικούς στα Τρίκαλα

Η Τροχαία επέβαλε πρόστιμο 300€

Σε μια απίστευτη καταγγελία προέβη η ΕΛΜΕ Τρικάλων, σύμφωνα με την οποία η Τροχαία επέβαλε πρόστιμο 300€ σε αναπληρώτριες, όπου μετέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο από τον τόπο κατοικίας τους (Λάρισα) προς τον τόπο εργασίας τους, στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) στα Τρίκαλα με την αιτιολογία τον αριθμό των επιβαινόντων στο Ι. Χ.

Η ΕΛΜΕ Τρικάλων σε σχετικό ψήφισμα σημειώνει ότι «εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως το πρόστιμο επιβλήθηκε ακόμα και όταν οι συναδέλφισσες επέδειξαν τις βεβαιώσεις μετακίνησης από και προς την εργασία τους».

Το συμβάν

Το περιστατικό ανέδειξε μέσω ανακοίνωσης, ο Σύλλογος Ειδικού Βοηθητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Β.Ε.Π.Ε.Α) Θεσσαλίας.

«Μπροστά λοιπόν σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση και των υπαρκτών προβλημάτων, πριν λίγες ημέρες ο Σύλλογος μας πληροφορήθηκε για την επιβολή προστίμου 300€ από τη τροχαία Τρικάλων σε συναδέλφισσες αναπληρώτριες, όπου μετέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο από τον τόπο κατοικίας τους (Λάρισα) προς τον τόπο εργασίας τους, στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Τρικάλων, με την αιτιολογία τον αριθμό των επιβαινόντων στο Ι. Χ. (3 τον αριθμό)» σύμφωνα με το Σύλλογο.

Ο Σύλλογος προχώρησε σε σχετικές παρεμβάσεις, απαιτώντας την απόσυρση του προστίμου των συναδέλφων και επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω κινητοποιήσεις στην περίπτωση που δεν γίνει.

Ο ΣΕΒΕΠΕΑΘ ζητά να αποσυρθεί το πρόστιμο που επιβλήθηκε στις αναπληρώτριες

Αναλυτικά:

Ο ΣΕΒΕΠΕΑΘ καταγγέλλει και απαιτεί:

• Την απόσυρση του άδικου προστίμου προς τις συναδέλφισσες αναπληρώτριες.
• Την αδράνεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με ουσιαστικά μέτρα την πανδημία αφήνοντας ανοχύρωτους μαθητές και εργαζομένους των ειδικών σχολείων όλων των βαθμίδων, αλλά και των εργαζομένων στα ΚΕΣΥ.
• Την επιμονή της κυβέρνησης να συνεχίζει να αντιμετωπίζει την πανδημία με γενικευμένα καταστροφικά lockdown, και με επιβολές προστίμων.

Τέλος, ο σύλλογος έκανε σχετικές παρεμβάσεις απαιτώντας την απόσυρση του προστίμου των συναδέλφων και επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω κινητοποιήσεις στην περίπτωση που δεν γίνει.

Επιπλέον, στην παρούσα κατάσταση της πανδημίας, όπου τα προβλήματα διογκώνονται και λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στο μαθητικό πληθυσμό αλλά και στους εργαζόμενους στις σχολικές δομές ειδικής αγωγής και των ΚΕΣΥ διεκδικούμε:

• Δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
• Εξασφάλιση επάρκειας σε μέσα ατομικής προστασίας σε ΚΕΣΥ και ΣΜΕΑΕ.
• Εφαρμογή των πρωτοκόλλων που να εξασφαλίζει ουσιαστική προστασία από την εξάπλωση του ιού, λαμβάνοντας υπόψη πως συνάδελφοι ΕΕΠ και ΕΒΠ ενδέχεται να πηγαίνουν και σε δύο ειδικά σχολεία την εβδομάδα.
• Μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, Ειδικού Εκπ/κού Προσωπικού (ΕΕΠ), Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) και εργαζομένων καθαριότητας στις σχολικές μονάδες.
• Μόνιμες προσλήψεις όλου του απαραίτητου ΕΕΠ στα ΚΕΣΥ

Δείτε επίσης

Οι Τρικαλινοί καθηγητές προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας

Στην ίδια κατηγορία