Πρόσθετος καθαρισμός καναλιού στο Ρίζωμα Τρικάλων

Με πρόσθετο καθαρισμό του κεντρικού καναλιού

Στόχος, το να διευκολύνεται η εκτόνωση των ομβρίων υδάτων

Πρόσθετος καθαρισμός του κεντρικού καναλιού, ο Δήμος Τρικκαίων ολοκληρώνει την αποκατάσταση των ζημιών στο Ρίζωμα.

Η πλημμύρα του περασμένου Ιουλίου είχε αντιμετωπιστεί με άμεσες ενέργειες, από τη ΔΕΥΑΤ και τον Δήμο Τρικκαίων.

Τότε κατά βάση, είχαν απομακρυνθεί τα φερτά υλικά και είχαν καθαριστεί οι περιοχές που επλήγησαν στο χωριό, ενώ έγιναν και έργα στην είσοδο του χωριού.

Πλέον, με νέα του παρέμβαση, ο Δήμος Τρικκαίων καθαρίζει το κεντρικό κανάλι από φερτά υλικά, απορρίμματα και χόρτα.

Στόχος, το να διευκολύνεται η εκτόνωση των ομβρίων υδάτων και να υπάρχει μεγαλύτερη προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους από πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.Καθαρισμός καναλιών στα Τρίκαλα λόγω χειμώνα

Ο καθαρισμός καναλιών έχει στόχο να αποφευχθούν πλυμμυρικά φαινόμενα στα Τρίκαλα και να προστατευτούν οι πολίτες και οι περιουσίες τους από τον χειμώνα και τα καιρικά φαινόμενα

Σε καθαρισμό του κεντρικού καναλιού ομβρίων υδάτων στην Κρηνίτσα προέβη ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για προετοιμασία εν όψει χειμώνα, ώστε, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος τομέα Α, Βασίλης Κρανιάς, να παροχετεύονται τα όμβρια ύδατα χωρίς προβλήματα για τις καλλιέργειες και τις οικίες.

Το κανάλι καθαρίστηκε σε όλο του το μήκος εντός του χωριού, ενώ παρόμοιες εργασίες θα γίνουν και σε άλλα σημεία, με βάση τον προγραμματισμό.

Εξάλλου, πριν λίγες ημέρες είχε καθαριστεί και το κανάλι στον περιφερειακό δρόμο μπροστά από τον βιολογικό καθαρισμό, με στόχο την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα.


Επί ποδός η ΠΕ Τρικάλων

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται αυτό το διάστημα τα αντιπλημμυρικά έργα που υλοποιούνται από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων σε διάφορα σημεία του Νομού.

Εργασίες εκτελούνται στην περιοχή του Παλαιοχωρίου Καλαμπάκας, στο Μουργκάνι, στο Ρίζωμα, στη γέφυρα Κουκοράβα, στο Περτούλι, στο Περτούλι, στα Μεγάλα Καλύβια στον Πάμισο, στον Πορταϊκό ποταμό, σε Ροπωτό και στη γέφυρα του Αγίου Κωνσταντίνου.

Σε διάφορα αντιπλημμυρικά έργα προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στην περιοχή του Αγίου Βησσαρίωνα Πύλης, με σκοπό την πρόληψη λόγω χειμώνα και την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους, αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας τους.

Τις τελευταίες μέρες μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας Τρικάλων βρέθηκαν στην Κοινότητα Αγίου Βησσαρίωνα όπου προέβησαν σε εργασίες:

1ον: Διάνοιξης δρόμου με σκοπό τον καθαρισμό υδραυλάκων της Κοινότητας και

2ον: Διευθέτησης – καθαρισμού της κοίτης του Πορταϊκού ποταμού στο τμήμα που διέρχεται στην Κοινότητα.

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης σκοπός των έργων είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών, ώστε να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Επίσης, πρόσφατα έγινε και η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ενόψει του επερχόμενου χειμώνα προκειμένου οι αρχές και οι αρμόδιοι φορείς να συντονιστούν όσο το δυνατόν καλύτερο με σκοπό την πρόληψη.

Οι συναρμόδιοι φορείς συζήτησαν για το επίπεδο ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και καθόρισαν την λήψη των απαιτούμενων μέτρων για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Δείτε επίσης

Καθαρισμός καναλιών στα Τρίκαλα λόγω χειμώνα

Στην ίδια κατηγορία