Περισσότερες ράμπες ΑμεΑ στα Τρίκαλα

Περισσότερες ράμπες ΑμεΑ στα Τρίκαλα

Συνεργασία Δ. Τρικκαίων – ΔΕΔΔΗΕ

Την πρωτοβουλία να βελτιωθούν και να αυξηθούν οι ράμπες για ΑμεΑ στην πόλη των Τρικάλων πήρε ο Δήμος Τρικκαίων. Αφορμή ήταν η υπογείωση των καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ στα Τρίκαλα, έργο που οδηγεί σε αποκατάσταση των πεζοδρομίων.


Οπότε η πρόταση του Δήμου προς τον Διαχειριστή ήταν απλή: η κατασκευή για νέες ράμπες ΑμεΑ , να γίνει με  τις προδιαγραφές που ισχύουν ήδη.
Αυτή η πρόταση έγινε δεκτή από τον ΔΕΔΔΗΕ και ο εργολάβος που υλοποιεί το έργο («Εντελέχεια ΙΚΕ») θα προχωρήσει σε αποκατάσταση των πεζοδρομίων με κατασκευή νέων ραμπών.


Αυτό σημαίνει, τόνισε η αντιδήμαρχος Βασιλένα Μητσιάδη, ότι η συνεργασία αποδίδει για τους πολίτες με κινητικά προβλήματα. Επίσης, όπως υπενθύμισε, «ήδη το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που υλοποιεί ο Δήμος, προβλέπει βελτίωση της προσβασιμότητας για κάθε συμπολίτη».


Οι προδιαγραφές για τις ράμπες έχουν ήδη εφαρμοστεί από τον Δήμο Τρικκαίων στο κέντρο της πόλης, μετά από ακόμη μία συνεργασία. Με χρήματα από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας και μετά από υπόδειξη ομάδας εργασίας του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων, ο Δήμος υλοποίησε το έργο το 2016, αλλάζοντας πλήρως τη μορφή των ραμπών.

Ετσι, διευκολύνεται ακόμη περισσότερο η πρόσβαση των συμπολιτών και επισκεπτών/τριών ΑμεΑ στην πόλη. Το ίδιο θα συμβεί και με τα νέα έργα που ξεκινά να υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων: πλατείες στο κέντρο, οδός Καρδίτσης, όχθες Ληθαίου, ποδηλατόδρομοι, κόμβος Ελευθερίας, είναι έργα στα οποία θα εφαρμοστούν για τα άτομα με αναπηρία οι προδιαγραφές των ραμπών και οι δυνατότητες βελτιωμένης πρόσβασης.

Τελευταίες πινελιές για τη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη

5.167 άτομα έχουν εμβολιαστεί στα Τρίκαλα

Τρίκαλα: Βρύσες μετατρέπονται σε.. “σιντριβάνια”!

Στις τράπεζες των Τρικάλων ο κόσμος αναστενάζει

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία