Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ενισχυτική διδασκαλία φοιτητών

Στους 140 ανέρχονται οι καθηγητές που θα αναλάβουν την ενισχυτική διδασκαλία των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσω ενός προγράμματος που θα υλοποιήσει το υπουργείο Παιδείας.

Μετά την ενισχυτική διδασκαλία στα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Επαγγελματικά Λύκεια, σειρά παίρνουν πλέον τα Πανεπιστήμια.

Για την ενισχυτική διδασκαλία στα πανεπιστήμια θα προσληφθούν πανελλαδικά 2.000 μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες που θα καλύψουν τις ανάγκες για όλα τα ΑΕΙ. Η εργασία τους θα καλυφθεί χρηματοδοτικά μέσα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Η λογική της κίνησης του υπουργείου Παιδείας είναι πως στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης μπορεί να προκληθούν διάφορες ανισότητες ως προς τον τρόπο εμπέδωσης των γνώσεων και των πληροφοριών από τους φοιτητές.

Είναι άλλωστε διαφορετικό να διδάσκει ο πανεπιστημιακός στο αμφιθέατρο και διαφορετικά μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Επιδίωξη του υπουργείου Παιδείας είναι να ενισχυθεί το εκπαιδευτικό έργο των μελών ΔΕΠ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 με την ενσωμάτωση τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας επιπλέον των κύριων διαλέξεων και τον χωρισμό των εργαστηριακών τμημάτων σε μικρότερα τμήματα (ομάδες) προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας αν το εργαστηριακό μάθημα διεξάγεται δια ζώσης.

Η κατανομή των θέσεων ανά ΑΕΙ έχει γίνει και το Πανεπιστήμιο θα ενισχυθεί με 140 μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες και με ένα συνολικό κονδύλι 364.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το esos, η εκπαιδευτική διαδικασία για την ενισχυτική διδασκαλία θα διεξαχθεί ως εξής:

Α) Eξ αποστάσεως διαλέξεις σε μαθήματα καθώς όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν υιοθετήσει τη διαδικτυακή διδασκαλία προκειμένου να ανταποκριθούν στις έκτακτες συνθήκες.
Οι διαλέξεις θα διεξαχθούν από τον υπεύθυνο για το μάθημα μέλος ΔΕΠ.

Β) Διενέργεια κλινικών και εργαστηριακών ασκήσεων με φυσική παρουσία, όπως προβλέπεται από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, τηρώντας τα προτεινόμενα μέτρα και κανόνες ασφαλείας.

Γ) Δια ζώσης ή εξ αποστάσεως ενισχυτική διδασκαλία επιπρόσθετα της κύριας εξ αποστάσεως διδασκαλίας του προπτυχιακού μαθήματος σε μικρές ομάδες φοιτητών (έως 30 ατόμων) τηρώντας πάντα τα αναγκαία μέτρα προστασίας (αν πρόκειται για διδασκαλία με φυσική παρουσία).

Κάθε ΑΕΙ θα διαμορφώσει την ενισχυτική διδασκαλία βάσει των αναγκών υποστήριξης/ενίσχυσης θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων.

Το ύψος της αποζημίωσης των μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών που θα απασχοληθούν σε δραστηριότητες ενισχυτικής διδασκαλίας ορίζεται σε ΚΥΑ βάσει της παρ. 2 του αρ. 33 του ν. 4737/2020».

Ο αντιπρύτανης οικονομικών θεμάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης ανέφερε πως «αυτές οι θέσεις διδασκόντων είναι γνωστές για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εδώ και μερικούς μήνες. Και αναμέναμε από το υπουργείο Παιδείας για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της ενισχυτικής διδασκαλίας των φοιτητών».

Φώτης Σπανός (e-thessalia.gr)

Τρίκαλα: Ενισχύεται η αντιπλημμυρική προστασία

Στους 9.474 οι εμβολιασμοί στα Τρίκαλα

Τρίκαλα: “Θέλουμε πράξεις και μετά ανακοινώσεις”

Βρέθηκε πολεμικό υλικό στη Θεόπετρα Καλαμπάκας

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Facebook
Twitter
Email
Sponsored