Ουρές χωρίς αποστάσεις σε ΕΛΤΑ και Τράπεζες στα Τρίκαλα

Ουρές χωρίς αποστάσεις σε ΕΛΤΑ και Τράπεζες στα Τρίκαλα

Εικόνες που προκαλούν έντονο προβληματισμό

Μέρα που δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση καραντίνα, ήταν η σημερινή στα Τρίκαλα, καθώς η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη και καταγράφηκαν ατελείωτες ουρές χωρίς αποστάσεις σε ΕΛΤΑ και Τράπεζες.

Όπως κατέγραψε το TV10.gr, οι ουρές που σημειώθηκαν από το πρωί της Δευτέρας έξω από τις τράπεζες, τα ΕΛΤΑ, αλλά και τα ΚΕΠ του Δήμου προκαλούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία για περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στην πόλη.

Τα Τρίκαλα σηκώνουν ήδη βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, μιας που βρίσκονται ανάμεσα στις 18 περιοχές με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο.

Οι εικόνες που εξασφάλισε ο φακός του TV10.gr, είναι ενδεικτικές πως όχι μόνο καταγράφονται ατελείωτες ουρές έξω από τις Τράπεζες και τα ΕΛΤΑ στα Τρίκαλα, αλλά επιπροσθέτως δεν τηρούνται και οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των πολιτών.

Από την άλλη πλευρά βέβαια οι ουρές αυτές καταδεικνύουν το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στη σχέση των πολιτών με την τεχνολογία, κάτι που εύκολα εξηγείται αν σκεφτούμε ότι ο μεγαλύτερος πληθυσμός της πόλης είναι κυρίως της τρίτης ηλικίας.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι θα πρέπει να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση της μάσκας, αλλά και οι απαραίτητες αποστάσεις, έτσι ώστε να μειωθεί ο ρυθμός με τον οποίο μεταδίδεται ο ιός στα Τρίκαλα, αφού και τα κρούσματα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, βρίσκονται σταθερά σε υψηλά επίπεδα.

Επίσης, συνωστισμός καταγράφηκε και στα ΚΕΠ του Δήμου Τρικκαίων, παρά τα απαραίτητα μέτρα που έλαβε ο Δήμος, τα οποία καθώς φαίνεται δεν τηρούνται. Από την άλλη πλευρά και στο ταχυδρομείο η ατελείωτη ουρά προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Οι εικόνες αυτές αναμφισβήτητα δίνουν μια μικρή εξήγηση για το πώς τελικά φτάσαμε να μετράμε τόσα κρούσματα καθημερινά στην πόλη μας –σημειώνοντας μονοψήφιο ωστόσο αριθμό κρουσμάτων μόνο το Σάββατο, καθώς εντοπίστηκαν μόλις 9– τα οποία γενικά δυστυχώς δεν λένε να κοπάσουν.

Την ίδια ώρα έντονη ανησυχία υπάρχει και για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και για το κατά πόσο θα τηρηθούν τα μέτρα, μιας που όπως είναι λογικό ο κόσμος θέλει να γιορτάσει με τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Δείτε επίσης:

Έξοδος για τους Τρικαλινούς με No2 και Νο3

Covid 19 – Τρίκαλα: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Στην ίδια κατηγορία