Ο Θανάσης Λιούτας για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Ο Θανάσης Λιούτας για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Στη συζήτηση, επί του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας

Ομιλητής στη συζήτηση της Ολομέλειας για το νέο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας ο Θανάσης Λιούτας

Στη συζήτηση, επί του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική και εξαιρετικά ωφέλιμη τομή για τους φοιτητές, τους ακαδημαϊκούς, για όλους τους Έλληνες και για τη χώρα μας.

«Με το παρόν νομοσχέδιο προστατεύεται και στηρίζεται ο ίδιος ο υποψήφιος προς την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ο υποψήφιος θα καλείται να ιεραρχήσει τις επιθυμίες του μέσα σε ένα συνεκτικό και στοχευμένο πλαίσιο. Μέσα από μια ώριμη και ρεαλιστική διαδικασία θα διαμορφώνει τις επιλογές του, βάσει των επιθυμιών, των κλίσεών του και της απόδοσής του», τόνισε ο Θανάσης Λιούτας.

Επιπλέον, ο ίδιος υπογράμμισε ότι με το νομοσχέδιο αυτό ενδυναμώνεται και ο ρόλος των πανεπιστημίων, με απώτερο όφελος την ποιοτική φοίτηση των παιδιών μας.

«Πρόκειται για μια νέα πολιτική που δυναμικά έρχεται να γεφυρώσει και το χάσμα, το οποίο διαχρονικά υφίσταται ανάμεσα στους πολλούς άνεργους αποφοίτους μας και στα υψηλά ποσοστά ανεργίας.Το χάσμα αυτό πρέπει να γεφυρωθεί και όλα όσα εισάγονται σήμερα, αδιαμφισβήτητα αποτελούν μέρος της λύσης».

Αναφορικά με το ζήτημα των νέων διατάξεων που εισάγονται για να θωρακίσουν την ασφάλεια στους πανεπιστημιακούς χώρους, ο Τρικαλινός Βουλευτής υπογράμμισε ότι πρόκειται για «ζήτημα κοινής λογικής και υψηλής αναγκαιότητας».

«Δυστυχώς μέσα στα πανεπιστήμιά μας βρήκαν διαχρονικά θέση η ανομία και η εγκληματική δραστηριότητα. Η μη λύση του προβλήματος συνιστά αδιαφορία. Αδιαφορία απέναντι στην επιστήμη και απέναντι στο μέλλον των παιδιών μας.Η λύση που προβλέπεται αναφορικά με την ελεγχόμενη είσοδο στα πανεπιστήμια και με τη θεσμοθέτηση ομάδων προστασίας, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Κλείνοντας τέλος την ομιλία του,ο ίδιος επεσήμανε ότι η μεταρρύθμιση που έρχεται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι πολύ υψηλής σημασίας και θα αποτελέσει εκείνη τη μεγάλη και αναγκαία κοινωνική και αναπτυξιακή τομή που έχουν ανάγκη η χώρα μας και οι Έλληνες σήμερα.

Η αντιδήμαρχος Γεωργία Κοτρώνη υπ ατμόν για τους άστεγους

Τρίκαλα: «Οι μισοί δάσκαλοι θα πάμε στην κόλαση»

«Βόμβα» για το Survivor – Τέλος η Σοφία από το ριάλιτι;

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία