Ο Σεβ.Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.Θεόκλητος στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους

Στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους μετέβη κατά το διήμερο…

Στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους μετέβη κατά το διήμερο 16-17 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, προσκεκλημένος του Καθηγουμένου της Μονής Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Αλεξίου, για να προεξάρχει της πανηγύρεως επί τη συνάξει της εορτής της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου της Οδηγητρίας.

Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης, πλαισιωμένος από τους Ηγουμένους των Ιερών Μονών των Αγίων Μετεώρων, Ιερείς, Ιεροδιακόνους και Μοναχούς, έγινε δεκτός με κάθε τιμή από τον Γέροντα Αλέξιο και την Συνοδεία του, σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό.

Στην προσφώνησή του προς τον κ. Θεόκλητο, ο π. Αλέξιος εκφράστηκε με θερμά λόγια και ευχαριστίες για τον κόπο στον οποίο υπεβλήθη και μετέβη στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος για να τελέσει την ιερά πανήγυρι.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, με την σειρά του, ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Μονής για την πρόσκληση και την ευκαιρία που έδωσε στον ίδιο αλλά και στην συνοδεία του, ώστε να λάβουν την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Σημείωσε την σχέση των Αγίων Μετεώρων και της Μητροπόλεώς μας με την Ιερά Μονή Ξενοφώντος, και τόνισε την μεγάλη τιμή που αποτελεί το γεγονός αυτό για την επαρχία μας.

Εν συνεχεία, ετελέσθη η Ιερά Αγρυπνία σύμφωνα με το αθωνικό τυπικό, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας και με αθρόα συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων. Στο δεξιό αναλόγιο διακόνησαν Βατοπαιδινοί Πατέρες και στο αριστερό ο Αρχων Πρωτοψάλτης της ΜτΧΕ κ. Φώτιος Γιαννακάκης.

0
1
2
3
4
d3
d4
d4a
d5
d5a
d6
d7
d8
d9
e0
e1
e1a
e1a2
e1a3
e1a4
e1a5
e1a6
e1a7
e1a8
e1a9
e1a9a
e2
e3
e4
e5
e6
e7
e8
e9
f0
f1
f2
f2a
f2a1
f3
f4
f5
f6
f7
f8
f9
k0
k1
k1a
k2
k3
k4

Στην ίδια κατηγορία