Ο πρωτογενής τομέας στο επίκεντρο

Συνεχίστηκαν σήμερα το απόγευμα οι εργασίες του AgriBusiness Thessaly Summit…

Συνεχίστηκαν σήμερα το απόγευμα οι εργασίες του AgriBusiness Thessaly Summit 2021, στο χώρο του ξενοδοχείου «Ananti City Resort» με θέμα «Το μέλλον του θεσσαλικού κάμπου στην ψηφιακή εποχή».

Το συνέδριο περιλαμβάνει 7 συνεδρίες, 35 θεματικά πεδία και 40 ομιλητές και διεξάγεται με την φυσική παρουσία κοινού και ομιλητών και είναι διαθέσιμο και διαδικτυακά με ταυτόχρονη μετάδοση των εργασιών του συνεδρίου. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε.» κ. Μιχάλης Σαράντης, καθηγητές, γεωπόνοι και πολλοί άλλοι.

Στην τοποθέτηση του, ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου του, για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα, ενώ έκανε λόγο για μια σημαντική διοργάνωση.

Όπως σημείωσε «μας απασχολεί πως θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προς όφελος της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, Σχεδιάζουμε να δώσουμε μόνο για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες δίκτυα με στόχο να μειωθεί το γενικότερο κόστος παραγωγής των προϊόντων».

Για μια σημαντική ημερίδα έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε.» κ. Μιχάλης Σαράντης, ενώ έκανε μια ιστορική διαδρομή στην επιχείρηση, φθάνοντας μέχρι και το σήμερα στη δημιουργία ενός εξωστρεφή ομίλου, με παρουσία σε πέντε ηπείρους.

«Η Ελλάδα του 2021 σε ό,τι αφορά στην ποιότητα και στην ανάπτυξη έχει κάνει τεράστια βήματα. Τα προϊόντας μας δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τα προϊόντα άλλων χωρών. Είμαστε περήφανοι για τα προϊόντα που παράγουμε» τόνισε.

Να σημειωθεί ότι το AgriBusiness Forum απευθύνεται σε επιχειρήσεις, παραγωγούς, τράπεζες, ακαδημαϊκούς και φορείς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ενώ υλοποιεί περιφερειακά και διεθνή συνέδρια, εκπαιδευτικά εργαστήρια και θεματικά ταξίδια, με σκοπό την διασύνδεση και την μεταφορά τεχνογνωσίας για βιώσιμα και επικερδή αγροδιατροφικά συστήματα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Στην ίδια κατηγορία