Κώστας Σαμαράς: Ο διαβόητος ληστής μιλάει για όλα! Μετάνιωσε για την παράνομη δράση του;

Κώστας Σαμαράς: Ο διαβόητος ληστής μιλάει για όλα! Μετάνιωσε για την παράνομη δράση του;

Ρίσκαρε πολλές φορές τη ζωή του για την ελευθερία του

Σε μια κατάθεση ψυχής που προχώρησε ο διαβόητος ληστής Κώστας Σαμαράς, ο γνωστός και ως “Πεταλούδας”, σε έναν απολογισμό για την παράνομη δράση του μιλώντας στο TV1O.gr – Μετάνιωσε τελικά που διάλεξε το μονοπάτι της παρανομίας;

Υπενθυμίζεται ότι η συνέντευξη αυτή είχε παραχωρηθεί στον τηλεοπτικό σταθμό TV10 και συγκεκριμένα στην εκπομπή on camera και στην δημοσιογράφο Ιωάννα Ζωγράφου τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Ο διαβόητος ληστής Κώστας Σαμαράς ή αλλιώς Ζαρανίκας ή γνωστός ως Πεταλούδας των ελληνικών φυλακών είναι ένας άνθρωπος γνωστός για την παράνομη δράση του και τις εντυπωσιακές του αποδράσεις, αφού κανένα κελί δεν μπόρεσε να τον φυλακίσει για πολύ καιρό.

Ποιος είναι ο Κώστας Σαμαράς;

Για πολλά χρόνια ο διαβόητος ληστής αποτέλεσε τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ φιγουράριζε στα πρωτοσέλιδα του Τύπου.

Ο ίδιος ωστόσο είχε πάντα κάποιες αρχές, κάποιες γραμμές τις οποίες ποτέ δεν παραβίασε, «δεν πρέπει να γίνει παραπάνω ζημιά από όση έπρεπε» όπως τονίζει ο ίδιος.

Ο Κώστας Σαμαράς, μέσα από μια αποκλειστική συνέντευξη στο TV10.gr, έκανε τον δικό του απολογισμό για τα χρόνια της παρανομίας, περιγράφοντας με εξαιρετικά παραστατικό τρόπο τις εμπειρίες του, ζώντας πλέον ελεύθερος στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Τρίκαλα.

Πως ξεκίνησε η παράνομη δράση και τι θυμάται από τα χρόνια της κράτησης ο διαβόητος ληστής;

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το πώς συναντήθηκαν η παρανομία και ο Κώστας, επεσήμανε ότι έφταιγε το νεαρό της ηλικίας.

Αξίζει να αναφερθεί πως η μνήμη του είναι αδύνατο να περιοριστεί σε λίγες στιγμές, καθώς τα έντονα περιστατικά που βίωσε πίσω από τα κάγκελα ήταν πολλά. Ο ίδιος θυμάται και περιγράφει με παραστατικό τρόπο τις αποδράσεις του, την απεργία πείνας καθώς και την καθήλωση στο ψυχιατρείο με αλυσίδες.

Εν συνεχεία, ο Πεταλούδας μίλησε για την σκέψη που τον βασάνιζε στη φυλακή, η οποία δεν ήταν άλλη από τη στέρηση της ελευθερίας, αλλά και την στέρηση των αγαπημένων του προσώπων.

Ρίσκαρε τη ζωή του για την ελευθερία του

Από την άλλη πλευρά, ερωτηθείς για το εάν φοβήθηκε για τη ζωή του κατά τη διάρκεια μιας ληστείας η μιας απόδρασης, παραδέχεται πως πήρε το ρίσκο, διότι η ελευθερία του ήταν πιο σημαντική και από τη ζωή του.


Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την συνέντευξη του Κώστα Σαμαρά στο TV10:

Ο Κώστας Σαμαράς στο TV10

Επιπροσθέτως, ο Πεταλούδας στηλίτευσε το ρόλο των ελληνικών φυλακών που σε καμία περίπτωση δεν έχουν την μορφή του σωφρονισμού, αλλά του τιμωρού.

Υπογράφει το “Καταζητείται” πίσω από τα κάγκελα της φυλακής

Την ίδια στιγμή, ο Κώστας Σαμαράς αναφέρθηκε και στο «Καταζητείται». Ένα βιβλίο που περιγράφει την ιστορία του Κώστα στη φυλακή και το υπογράφει ο ίδιος.

Η συγγραφή αυτού του βιβλίου ξεκίνησε όταν ο Ζαρανίκας πήρε την απόφαση να ξεμπερδέψει νόμιμα από τις φυλακές, καθώς,  όπως υπογραμμίζει «ήταν ένας τρόπος να απασχολήσω το μυαλό μου αφήνοντας μια  παρακαταθήκη των εμπειριών της ζωής στην παρανομία και στη φυλακή για να δείξω πως σκέφτεται, πως δρα κ πως αντιμετωπίζεται ένας παραβάτης του νόμου.

Τι θυμάται από την συνεργασία του με τα αδέρφια Παλαιοκώστα;

Φέρνοντας στη μνήμη του τα αδέρφια Παλαιοκώστα, με τους οποίους και συνεργάστηκε τους θυμάται  ως συμπαθείς, σωστούς και της ίδιας νοοτροπίας με εκείνον ανθρώπους,  «να μην γίνει παραπάνω ζημιά, από ότι έπρεπε, να μη χυθεί αίμα».

Ο ίδιος παντρεύτηκε με τη σύζυγό του στη φυλακή, ενώ όπως δήλωσε μια τέτοια σχέση για να επιβιώσει  χρειάζεται ωριμότητα και από τις δυο πλευρές. Αναφερόμενος επιπροσθέτως στο στενό οικογενειακό του περιβάλλον τόνισε πως ποτέ δεν ένιωσε απόρριψη από την οικογένεια του.

Μετάνιωσε για την παράνομη δράση του;

Ερωτηθείς ωστόσο, αν έχει μετανιώσει ο ίδιος απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια  «αν  μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω ίσως να ακολουθούσα διαφορετική διαδρομή, μια διαδρομή  μέσα στη νομιμότητα ή ίσως και να είχα μπλεχτεί χειρότερα, ενώ κατέληξε «ποτέ δεν ξέρεις γιατί παίζει ρόλο και ο παράγοντας της τύχης».


Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την συνέντευξη του Κώστα Σαμαρά στο TV10:

Ο Κώστας Σαμαράς στο TV10

Το όνειρο που θυσιάστηκε

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο βασικό όνειρό του, το οποίο να ήταν να γίνει ένας γνωστός καλλιτέχνης «αλλά τα πράγματα δεν μας βγαίνουν όπως θέλουμε γιατί μεσολαβούν διάφορες καταστάσεις»


Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την συνέντευξη του Κώστα Σαμαρά στο TV10:

Ο Κώστας Σαμαράς στο TV10

Τέλος ο Κώστας Σαμαράς κατέληξε ότι θεωρεί  χαμένο το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του.


Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την συνέντευξη του Κώστα Σαμαρά στο TV10:

Ο Κώστας Σαμαράς στο TV10

Δείτε επίσης:

Ο διαβόητος πρώην ισοβίτης Κώστας Σαμαράς σε έναν on camera απολογισμό της παράνομης ζωής του

Στην ίδια κατηγορία