Νέες κινητοποιήσεις από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο Τρικάλων

Διαμαρτυρήθηκα στην είσοδο των ΤΕΠ

Σε ακόμα μια νέα κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα το πρωί οι νοσοκομειακοί γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και στα Κέντα Υγείας του Νομού, στο πλαίσιο των δράσεων που έχουν εξαγγείλει η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως κατέγραψε το TV10.gr οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο των ΤΕΠ , ζητώντας την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας  εν μέσω πανδημίας.

«Αντί να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό, με επείγουσες διαδικασίες, και να μονιμοποιήσουν τους συμβασιούχους, στελεχώνουν τα τμήματα  COVID του Γ. νοσοκομείου Τρικάλων με ορθοπεδικούς, χειρουργούς και καρδιολόγους.  Αν και τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε εστίες διασποράς της επιδημίας, με εκατοντάδες νοσούντες συναδέλφους Νοσηλευτές, ιατρούς και όλων των ειδικοτήτων Υγειονομικών. Δεν έχουν εξασφαλίσει επαρκή Μέσα Ατομικής Προστασίας σε συναδέλφους μας υγειονομικούς που εκτίθενται σε υψηλού κινδύνου επαφή με θετικά κρούσματα» σημείωσαν, μεταξύ των άλλων οι συγκεντρωμένοι.

Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς: Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ, αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Κούρεμα και διαγραφή χρεών σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες».

Η ΟΕΝΓΕ μεταξύ άλλων διεκδικεί μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, εμβολιαστικά κέντρα στην ΠΦΥ, άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, αυξήσεις στους μισθούς και έγκαιρη πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών.

Αναλαμβάνει τα μονοπάτια των Μετεώρων η Περιφέρεια Θεσσαλίας !

Ξεκινούν τα αντιπλημμυρικά έργα στον αυτοκινητόδρομο Ε65

Η ξεχωριστή προσφορά του Παπανικολάου στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Σε στάσεις εργασίας προχωρούν οι υπάλληλοι των φυλακών Τρικάλων

Σημαντική μείωση στα τέλη κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων των Τρικάλων

Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε σχολείο των Τρικάλων

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Στην ίδια κατηγορία