Νέα έργα οδικής ασφαλείας σε Πύλη και Καλαμπάκα

Νέα έργα οδικής ασφαλείας σε Πύλη και Καλαμπάκα - φωτο: αρχείο

Συνολικού προϋπολογισμού 260.000 ευρώ

Δύο νέα έργα οδικής ασφαλείας σε Πύλη και Καλαμπάκα δημοπρατούνται από την Π.Ε. Τρικάλων δημοπρατούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πρόκειται για τα έργα «Συντήρηση, καθαρισμός, εγκιβωτισμός και κατασκευή πλακοσκεπών στο οδικό δίκτυο της Τ.Κ. Γοργογυρίου του Δήμου Πύλης» και «Περιφερειακή Οδός Καλονερίου του Δήμου Μετεώρων» συνολικού προϋπολογισμού 260.000 ευρώ.

Το πρώτο έργο αφορά σε εργασίες στην είσοδο του οικισμού Γοργογυρίου με εγκιβωτισμό του υπάρχοντος καναλιού και κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού. Το δεύτερο έργο αφορά την εκτέλεση εργασιών βελτίωσης της περιφερειακής οδού του οικισμού Καλονερίου του Δήμου Μετεώρων.

«Επενδύουμε σε έργα οδικής ασφάλειας που διασφαλίζουν την άνετη μετακίνηση των ανθρώπων και την ομαλή διακίνηση των εμπορευμάτων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες μας, είμαστε παντού όπου υπάρχει ανάγκη, με χρήσιμα έργα στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων.

Έργα ουσίας, που λύνουν καθημερινά, μικρά προβλήματα που όμως ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα στη ζωή των ανθρώπων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Συντηρεί το οδικό δίκτυο στην Πύλη η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με 3,1 εκατομμύρια ευρώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας συντηρεί το οδικό δίκτυο στην Πύλη

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη διάθεση πίστωσης 3.100.000 ευρώ που οδηγεί στη δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση  ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Τρικάλων σε περιοχές του Δήμου Πύλης κατά το διάστημα από 3-4-2020 έως 6-4-2020».

«Με ταχύτατες διαδικασίες και σε  συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας προχωράμε στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου του Δήμου Πύλης που υπέστη σοβαρές ζημιές από τις ισχυρές βροχοπτώσεις του  Απριλίου, με αποτέλεσμα ο Δήμος να κηρυχτεί σε  κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πολιτικής προστασίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και επενδύουμε 3,1 εκατομμύρια ευρώ για να επαναφέρουμε τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια στους ορεινούς στη συντριπτική πλειοψηφία τους, δρόμους της περιοχής,  με χρήσιμα έργα στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Δείτε επίσης

Βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο των ορεινών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην ίδια κατηγορία