Κρούσμα κορωνοϊού στην Νομαρχία Τρικάλων

Κρούσμα κορωνοϊού στην Νομαρχία Τρικάλων

Πρόκειται για υπάλληλο

Κρούσμα κορωνοϊού στην Νομαρχία Τρικάλων βρέθηκε αλλά δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.

Και αυτό, διότι πρόκειται για υπάλληλο, ο οποίος απουσίαζε με άδεια εδώ και 10 μέρες από την Υπηρεσία, όπως εξηγεί ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης.

Μετά το κρούσμα κρούσμα κορωνοϊού στην Νομαρχία Τρικάλων έγινε προληπτικά απολύμανση στο κτήριο και τεστ Covid στο κτήριο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, όπου από το πρωί προσέτρεξαν οι εργαζόμενοι.

38 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στα Τρίκαλα

Αυξήθηκαν ξανά τα κρούσματα κορωνοϊού στα Τρίκαλα καθώς χθες ανακοινώθηκαν 38 νέα κρούσματα

Ειδικότερα, τα νέα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ κινήθηκαν πολύ κοντά στο αρνητικό ρεκόρ για ακόμα μια μέρα, καθώς ανήλθαν σε 3.227, τη στιγμή που ιδιαίτερα αυξημένοι είναι θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι «αγγίζουν» του 500.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 85.261, εκ των οποίων το 53.6% άνδρες, ενώ 4.725 (5.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 21.605 (25.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επιπλέον, 499 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 153 (30.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 427 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 59 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1.347 θανάτους συνολικά στη χώρα. 547 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ηλικιακή κατανομή

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0 έως 104 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 80 έτη (εύρος 25 έως 103 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη: 

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση. 

Δείτε επίσης:

“Μάχη” στο Νοσοκομείο Τρικάλων – Γεμάτη η ΜΕΘ (βίντεο)

Στην ίδια κατηγορία