Κώστας Κρεμμύδας: lockdown της πλάκας

Κώστας Κρεμμύδας: lockdown της πλάκας

Σφοδρή κριτική εξαπέλυσε ο επικεφαλής της παράταξης ” Μαζί για τα Τρίκαλα” Κώστας Κρεμμύδας προς την κυβέρνηση και συγκεκριμένα για την αποτελεσματικότητα του τελευταίου lockdown στη χώρα.

Τι και αν αποφασίζει η κυβέρνηση , τι και αν εισηγούνται οι ειδικοί , υπάρχει διάχυτη ανησυχία για το αυριανό άνοιγμα των μικρών εκπαιδευτικών κοινοτήτων με τους μικρούς μαθητές να βρίσκονται στο πρώτο πλάνο του μετέωρου βήματος.

Δυόμιση μήνες μετά το δεύτερο lockdown σε ένα χρόνο , μετά από συνεχείς παλινωδίες , πολιτική ανεπάρκεια , πρόχειρο σχεδιασμό στη λογική του βλέποντας και κάνοντας , με σχετικά λίγες βελτιώσεις σε δομές βασικές (υγεία, παιδεία, υπηρεσίες) για την αντιμετώπιση του covid , με αναντίστοιχη στήριξη του ιδιωτικού τομέα σε σχέση με την επιχειρηματική ,οικονομική και κοινωνική ένδεια που αντιμετωπίζει τον τελευταίο χρόνο και μετά τις τελευταίες ανησυχητικές πληροφορίες για την τροφοδοσία της παγκόσμιας κοινότητας με εμβόλια η κυβέρνηση επιλέγει το άνοιγμα των σχολείων παρά τις διιστάμενες απόψεις περί αυτού , περισσότερο με επικοινωνιακά κριτήρια γνωρίζοντας ότι οι πιθανότητες να ξανακλείσουν είναι μεγάλες και με αρνητικές εισηγήσεις για την υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα και το λιανεμπόριο.

Είναι έργο που το έχουμε ξαναδεί , αφού τα υγειονομικά δεδομένα δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση οποιοδήποτε ρίσκο απώλειας του ελέγχου του μεγέθους της επιδημίας όταν μάλιστα στον υπόλοιπο κόσμο το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι ισχυρό.

Η Κυβέρνηση για να προστατέψει την υγεία των πολιτών είχε τρία βασικά θέματα να υποστηρίξει :

1) να βελτιώσει τις δομές υγείας ,

2) να στηρίξει την απώλεια των εισοδημάτων των εργαζομένων και των επιχειρήσεων και

3) να διαφυλάξει την εκπαιδευτική κοινότητα.Και ενώ υπήρχε η δημοσιονομική άνεση ( η Ε.Ε. έδωσε υγειονομικό χώρο) απέτυχε ή υστέρησε και στα τρία οδηγούμενη από ένα συμπλεγματικό πολιτικό υδροκεφαλισμό με επικοινωνιακό μανδύα που πολλές φορές αναιρούσε το βασικό σχεδιασμό.

Το τελευταίο lockdown της πλάκας , όπως έχω ξαναπεί , ούτε υγειονομικό αποτέλεσμα είχε ούτε οικονομικό αποτύπωμα.

Αντίθετα δημιουργεί τεράστια ανασφάλεια για τη εξέλιξη της επιδημίας και φυσικά μεγάλο προβληματισμό για το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων οι οποίοι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τα 500αρικα όποτε αυτά δίνονται.Και δεν είναι λαϊκισμός , η φτώχεια μας χτύπησε την πόρτα την προηγούμενη δεκαετία , τώρα έχει μπει στα σπίτια μας.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα του επόμενου διαστήματος να είναι τέτοια που να μη χρειασθεί να φανεί ανακόλουθη για μια ακόμη φορά και οι απόφαση για τα αυριανό άνοιγμα να μην είναι ένας ακόμη πρόχειρος πειραματισμός.

Δείτε επίσης

Τρίκαλα: Αρνητικά όλα τα τεστ των εκπαιδευτικών

Facebook
Twitter
Email
Sponsored