Κορονοϊός: Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου

Κορονοϊός και παχυσαρκία

Με κινηματογραφική ταχύτητα εξαπλώνεται ο ιός του κορωνοϊού, ενώ όπως φαίνεται σύμφωνα με μελέτες ο ιός επηρεάζει ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους τους οποίους πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα και διάφορες παθήσεις, όπως η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά οι ειδικοί η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου, αφού και αποτελεί επιπλέον επιβαρυντικό παράγοντα στην ασθένεια του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο TV10.gr η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Ελευθερία Μπουντούρη υπογράμμισε πως όταν η παχυσαρκία συνοδεύεται από υποκείμενα νοσήματα όπως είναι ο καρκίνος, διαβήτης, νεφροπάθεια,  συν τον ιό του κορωνοϊού μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο.

Εν συνεχεία, η κ. Μπουντούρη επεσήμανε ότι καλό θα ήταν όλοι όσοι πάσχουν από παχυσαρκία να απευθυνθούν σε κάποιον ειδικό διαιτολόγο-διατροφολόγο προκειμένου να μυηθούν σε ένα υγιεινό μεσογειακό πρόγραμμα διατροφής, που σε συνάρτηση με την άσκηση και την καλή ενυδάτωση μπορούμε να πετύχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην παχυσαρκία

Πρώτη στην παχυσαρκία ενηλίκων στην Ευρώπη και δεύτερη μετά την Ιταλία στην παιδική παχυσαρκία είναι η Ελλάδα. Τα στατιστικά αυτά έρχονται στο φως παράλληλα με τα αποτελέσματα μιας έρευνας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δείχνει ότι η παχυσαρκία αποτελεί πλέον μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου παγκοσμίως αλλά και ένα από τα σπουδαιότερα διατροφικά προβλήματα για τις σύγχρονες κοινωνίες.

Αποτελέσματα παλαιότερης έρευνας έδειξαν ότι τα νεαρά κορίτσια που κάνουν συχνά δίαιτες εμφανίζουν 12 φορές περισσότερο επεισόδια υπερφαγίας συγκριτικά με τα νεαρά κορίτσια που δεν υποβάλλουν τον εαυτό τους σε δίαιτες, υπογραμμίζει από την πλευρά της η διαιτολόγος -διατροφολόγος Κική Γούτα.

Παράλληλα, αναφέρει ότι πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ΑΠΘ και αφορούσε τη διερεύνηση διαταραγμένων στάσεων και συμπεριφορών στην πρόσληψη τροφής μαθητών και μαθητριών λυκείων ηλικίας 17 ετών, έδειξε ότι 2 στα 3 κορίτσια και 1 στα 3 αγόρια θα ήθελαν να χάσουν βάρος, ακόμη κι όταν θεωρούν το βάρος τους κανονικό.

Σύμφωνα με την κυρία Γούτα, η παχυσαρκία, εκτός από τη διατροφή, οφείλεται και σε γενετικούς, ψυχολογικούς, ορμονικούς, περιβαλλοντικούς, δημογραφικούς, και κοινωνικό-οικονομικούς παράγοντες, στη μειωμένη φυσική δραστηριότητα αλλά και στη λήψη φαρμάκων.

Δείτε επίσης:

ΕΟΔΥ: 17 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στα Τρίκαλα

Κορονοϊός: “Μαύρη” μέρα με 63 νεκρούς και 443 διασωληνωμένους

Facebook
Twitter
Email
Sponsored