Ημέρα ΑμεΑ: Μεγάλο το κενό μετά τον θάνατο της Ελένης Καϊμά

eleni kaima

Μπορεί τον περασμένο Μαϊο στις 23 του μηνός , να πέταξε για την γειτονιά των αγγέλων, και ο θάνατος της πολυαγαπημένης Ελένης Καϊμά να σκόρπισε θλίψη, ωστόσο ο αγώνας και οι κόποι της τόσων ετών για ένα καλύτερο μέλλον για τα άτομα με ιδιαιτερότητες συνεχίζεται.

Το έργο της

Η Ελένη Καϊμά διετέλεσε επί πολλά χρόνια Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «Αρωγή», δίνοντας πολλές μάχες για την επίλυση τ ων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ, ενώ ήταν εκείνη που πρωτοστάτησε στην συγκέντρωση πλαστικών μπουκαλιών και καπακιών για την αγορά αμαξιδίων.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η αναπηρία της δεν αποτέλεσε ποτέ εμπόδιο για την ίδια, με την δύναμη της θέλησης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του 2019 με τον συνδυασμό του Γιάννη Σακελλαρίου.

Η Ελένη ήταν από τα πιο αγαπητά πρόσωπα στην πόλη, ένα άτομο δραστήριο που πάντα με σθένος και πυγμή υπερασπιζόταν τα δικαιώματα των ατόμων με ιδιαιτερότητες, θέτοντας πάντα ως προτεραιότητας της «το όλο και όχι το μερικό».

Ο ξαφνικός θάνατος

Η ξαφνική απώλεια της Ελένης βύθισε στο πένθος την κοινωνία των Τρικάλων, η οποία έμεινε φτωχότερη από την απώλεια της. Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη έφυγε σε ηλικία 44 ετών μετά από πολυήμερη μάχη στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, σκορπίζοντας βαθιά θλίψη.

Η 3η Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, αποτελεί μία αφορμή για να εστιαστεί η προσοχή όχι μόνο των φορέων πολιτικής, αλλά και της κοινωνίας γενικότερα, στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, με στόχο την υποστήριξη της αξιοπρέπειας και της ευημερίας τους.

Η κοινωνία αγκαλιάζει τέτοια άτομα;

Η ιστορία πάντως δείχνει πως τα άτομα με ιδιαιτερότητες μπορούν να καταστούν εξίσου αποτελεσματικά, συμβάλλοντας στην πρόοδο και την εξέλιξη της κοινωνίας.

Το ερώτημα βέβαια είναι πόσο ευαισθητοποιημένη και έτοιμη είναι η κοινωνία αυτή για να αγκαλιάσει όλα τα παιδιά της, χωρίς να τα διακρίνει και να τα κατατάσσει σε κατηγορίες και επίπεδα.

Αυτή θα ήταν και μια πραγματικά δημοκρατική και ίση κοινωνία.

Δείτε επίσης

Το πιο ανθρώπινο μήνυμα για την Ημέρα ΑμεΑ από Τρικαλινά παιδιά

Facebook
Twitter
Email
Sponsored