Έρχεται τετραήμερος καύσωνας στη Θεσσαλία

Καύσωνας διάρκειας τεσσάρων ημερών έρχεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με…

Καύσωνας διάρκειας τεσσάρων ημερών έρχεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, η θερμοκρασία σταδιακά θα αρχίσει να ανεβαίνει από αύριο, αλλά συνθήκες καύσωνα θα βιώσουμε από την Πέμπτη 18 Αυγούστου και μέχρι την Κυριακή 21 Αυγούστου. Την ερχόμενη Παρασκευή 19/8 και το Σάββατο 20/8, που πιθανότατα θα είναι οι πιο δύσκολες ημέρες, οι μέγιστες τιμές του υδραργύρου στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής χώρας θα φτάσει στους 40-41°C και τοπικά ακόμη και στους 42°C. Μαζί με τη ζέστη θα μας επισκεφτεί και σκόνη από την Αφρική, πρώτα την Πέμπτη στη δυτική Ελλάδα και σταδιακά τις επόμενες ημέρες και στα υπόλοιπα τμήματα.

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν με τις πιο υψηλές θερμοκρασίες από τον προσεχή καύσωνα (αναφέρθηκαν παραπάνω οι μέγιστες τιμές), θα είναι οι ακόλουθες:

– Ήπειρος
– Θεσσαλία
– Στερεά Ελλάδα (και η Αττική)
– Κεντρική Εύβοια
– Πελοπόννησος
– Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι στις περισσότερες περιοχές της χώρας και αυτός θα είναι ο λόγος που θα ανέβει η θερμοκρασία. Μόνο στα Δωδεκάνησα κατά περιόδους θα πνέουν πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 7-8 μποφόρ με αποτέλεσμα, εκεί, όπου λειτουργούν ως καταβάτες, να ανεβάζουν και πάλι τον υδράργυρο (π.χ. στη Ρόδο).

Θερμοκρασίες στην Αττική

– Τρίτη 16 Αυγούστου: 35°C
– Τετάρτη 17 Αυγούστου: 36-37°C
– Πέμπτη 18 Αυγούστου: 38-39°C
– Παρασκευή 19 Αυγούστου: 40-41°C
– Σάββατο 20 Αυγούστου: 40-41°C
– Κυριακή 21 Αυγούστου: Υποχώρηση του υδραργύρου κατά 3-4°C

Στην ίδια κατηγορία