Έντονη κριτική για προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα στο Δήμο Τρικκαιών

Έντονη κριτική για προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα στο Δήμο Τρικκαών

Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Με ενστάσεις και έντονη κριτική για προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα του 2021 στο Δήμο Τρικκαιών που έφερε η δημοτική Αρχή προς έγκριση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η συνεδρίαση διήρκησε για τρεις ώρες με το δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου να προχωρά σε μια αναλυτική παρουσίαση, τόσο του προϋπολογισμού, όσο και του τεχνικού προγράμματος, χαρακτηρίζοντας το ως το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τρικκαίων.

«Στο σύνολο αυτών των 42.585.731 € θα προστεθούν και ποσά για έργα από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα (Φιλόδημος 2, ΕΣΠΑ, ΠΔΕ, Τρίτσης) και για έργα από άλλους φορείς. Ετσι, συνολικά στον Δήμο Τρικκαίων θα υλοποιηθούν εντός του 2021 έργα προϋπολογισμού 96.000.000 €.» τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα στην Τεχνική Υπηρεσία για τη σύνταξη του προγράμματος.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαστεργίου στάθηκε στα οικονομικά του Δήμου, λέγοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια έγινε σκληρή και μεθοδική δουλειά, ενώ αναφερόμενος στα οικονομικά του Δήμου, σημείωσε ότι μειώθηκε το χρέος κατά 60%, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή τα χρέη να ανέρχονται σε 20 εκ. ευρώ.

Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση

Όπως προαναφέρθηκε υπήρξε έντονη κριτική για προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα στο Δήμο Τρικκαιών από την αντιπολίτευση

«Ο Δήμαρχος υπήρξε άριστος στην παρουσίαση, αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική» υπογράμμισε από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Κρεμμύδας.

Ο κ. Κρεμμύδας τόνισε ότι ο προϋπολογισμός ακολουθεί κατά γράμμα τα όσα επιτάσσει το Υπουργείο εσωτερικών, ενώ έκανε λόγο για ανισοκατανομή σε ό,τι αφορά στα έργα που υλοποιούνται στην πόλη και στα έργα που υλοποιούνται στην περιφέρεια.

Ενώ, κατηγόρησε το Δήμαρχο για απουσία βασικών έργων που αφορούν στην καθημερινότητα, όπως την κακοτεχνία στους δρόμους, στα πεζοδρόμια κ.ο.κ.

Σκληρή κριτική άσκησε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιώργος Καΐκης, λέγοντας ότι «και πέρυσι τα ίδια είχατε πει. Είχατε χαρακτηρίσει το τεχνικό πρόγραμμα ως το μεγαλύτερο του Δήμου».

Ο κ. Καΐκης σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε είναι υπό το μικροσκόπιο της κεντρικής διοίκησης, όταν τα χρήματα που αναφέρονται είναι χρήματα των εργαζομένων/

Παράλληλα, κατηγόρησε την δημοτική Αρχή για ελλιπή έργα στα χωριά, αλλά και για μη αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου προς όφελος των πολιτών.

Σημειωτέον, ο προϋπολογισμός που εγκρίθηκε – κατά πλειοψηφία- είναι ισοσκελισμένος στα 76.532.922,32 € ελαφρώς αυξημένος σε σχέση με το 2020 (74.060.023,21€).

Επίσης, τα έκτακτα έσοδα σε 31.317.746,79 ευρώ, τα έσοδα παρελθόντων ετών (Π.Ο.Ε.) που βεβαιώνονται για πρώτη φορά σε 1.955.160,00 ευρώ, οι εισπράξεις από δάνεια και απαιτήσεις από Π.Ο.Ε. σε 14.104.494,12 ευρώ, οι εισπράξεις υπέρ του Δημοσίου και Τρίτων- Επιστροφές Χρημάτων- Έσοδα προς Απόδοση σε Τρίτους σε 8.428.520,00 ευρώ, ενώ το χρηματικό υπόλοιπο ανέρχεται σε 3.104.000,00.

Επίσης, τα έξοδα χρήσης ανέρχονται σε 32.105.218,73 ευρώ, οι επενδύσεις σε 23.550.878,25 ευρώ, οι πληρωμές Π.Ο.Ε. και λοιπές αποδόσεις προβλέψεις σε 20.869.784,84 ευρώ, και το αποθεματικό σε 7.040,50 ευρώ.

Δείτε επίσης:

Σκληρή κριτική Κώστα Κρεμμύδα για το “οδικό σιφόνι” στην κεντρική πλατεία

Στην ίδια κατηγορία