Δεν ξεχνά η Ελένη Στεργίου – Μπότη τον Γιάννη Σακελλαρίου

Δεν ξεχνά η Ελένη Στεργίου – Μπότη τον Γιάννη Σακελλαρίου

Τέσσερις μήνες συμπληρώθηκαν από το θάνατο του

Κατέθεσε εγγράφως αίτημα στο δήμαρχο Φαρκαδόνας και στο δημοτικό συμβούλιο για μετονομασία της πλατείας Οιχαλίας σε «Πλατεία Δημάρχου Γιάννη Σακελλαρίου»

Τέσσερις μήνες συμπληρώθηκαν από το θάνατο του αειμνήστου δημάρχου Φαρκαδόνας, Γιάννη Σακελλαρίου, και η απώλειά του μένει χαραγμένη, γεμίζοντας πόνο στους συνοδοιπόρους του αλλά και αναμνήσεις.

Οι συνοδοιπόροι σ’ αυτό το μικρό αυτοδιοικητικό ταξίδι που πραγματοποίησαν για λίγους μήνες κοντά του, φαίνεται δεν το ξεχνούν. Όπως καταγράφει η «ΚΡΗΝΗ LIVE» θερμό παράδειγμα η δημοτική σύμβουλος της ομάδας του, κα Ελένη Στεργίου-Μπότη, που τον δέχτηκε από τους πρώτους από τον κέλευσμα και τον ακολούθησε, πιστεύοντας στο όραμα και στην ισχυρή προσωπικότητα του Γιάννη Σακελλαρίου. Τον άνθρωπο που αγάπησαν το σύνολο των δημοτών της Φαρκαδόνας, ενός σημαντικού μέρους του νομού και της Θεσσαλίας.

Το πρωί της Πέμπτης η κα Στεργίου-Μπότη, κατέθεσε στο δήμαρχο Φαρκαδόνας Σπύρο Αγναντή, αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο έγγραφο αίτημα, το οποίο πρωτοκολλήθηκε, ζητώντας την μετονομασία της κεντρικής πλατείας Οιχαλίας, σε «Πλατεία Δημάρχου Φαρκαδόνας Γιάννη Σακελλαρίου».

«Θεωρώ πως η μετονομασία της κεντρικής πλατείας της Οιχαλίας είναι από τα λίγοτερα που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε αυτόν τον άνθρωπο. Έναν άνθρωπο, που αφιέρωσε ένα κομμάτι της ζωής του στην οικογένειά του, ένα κομμάτι στην Ιατρική Επιστήμη κι ένα κομμάτι στην Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού», σημείωσε στην ηλεκτρονική εφημερίδα «ΚΡΗΝΗ LIVE» η κα Ελένη Στεργίου-Μπότη.

Ένας σημαντικός επιστήμονας και αυτοδιοικητικός

Ο Γιάννης Σακελλαρίου πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο Βόλο, ,όπου και τελείωσε το Λύκειο, διατηρώντας πολλές φιλίες από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια, ενώ στη συνέχεια φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, από όπου αποφοίτησε και ειδικεύτηκε στην Παθολογία.

Διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας, το οποίο υπηρέτησε πιστά. Άνθρωπος που διακρίθηκε για το ήθος του και την ανιδιοτέλειά του, ασχολήθηκε επί σειρά ετών με τα κοινά, διατελώντας Κοινοτάρχης και Δήμαρχος του πρώην Δήμου Οιχαλίας, αλλά και μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής του Δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου Φαρκαδόνας, τον οποίο ήθελε να δει να αναπτύσσεται και να εκσυγχρονίζεται, δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον προόδου , με σκοπό να μείνουν οι νέοι στην περιοχή.

Ο Γιάννης Σακελλαρίου προσέφερε επίσης και στο θεσμό της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, όπου διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος και πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Τρικάλων.

Έχοντας κερδίσει την αναγνώριση και την αγάπη των συντοπιτών του και όχι μόνο, η είδηση του θανάτου του Γιάννη Σακελλαρίου σκόρπισε τη θλίψη στην περιοχή της Φαρκαδόνας, με το κενό που αφήνει πίσω του να είναι δυσαναπλήρωτο.

Δείτε επίσης

Πέθανε ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Γιάννης Σακελλαρίου

Στην ίδια κατηγορία