Αρνητικά και σήμερα όλα τα τεστ των εκπαιδευτικών στα Τρίκαλα

Αρνητικά και σήμερα όλα τα τεστ των εκπαιδευτικών στα Τρίκαλα

Σε σύνολο 245 δειγμάτων

Αρνητικά ήταν όλα τα δείγματα των rapid τεστ στα οποία υποβλήθηκαν οι εκπαιδευτικοί σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα, ενώ συνολικά ελήφθησαν 245 δείγματα.

Το Σαββατοκύριακο έγιναν συνολικά 573 τα αρνητικά rapid tests των εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων.

Αρνητικά ήταν και τα σημερινά 245 όσο και τα χθεσινά 328 rapid tests για τον κορονοϊό (Covid-19) (σύνολο 573) των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, που διενεργήθηκαν στα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα.

Το παρόν έδωσε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Τρικάλης, όπως και πολλοί δάσκαλοι και καθηγητές, τονίζοντας την σημασία των τεστ πριν την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες.

Τα τεστ γίνονται από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ μέσω της διαδικασίας DRIVE THROUGH TEST, ενώ επελέγη η συγκεκριμένη τοποθεσία έτσι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Η  διενέργεια rapid test στη Θεσσαλία είναι πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού και έχει ως στόχο της την ασφαλέστερη επιστροφή των εκπαιδευτικών στα δια ζώσης μαθήματα στην σχολική τάξη.

Πάντως ελπίδα όλων είναι η μαζική προσέλευση των εκπαιδευτικών για την διενέργεια του τεστ, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί στο μέτρο του δυνατού η ασφαλής επιστροφή μαθητών και καθηγητών στα θρανία, μετά από αρκετό καιρό.

Για τις υπόλοιπες βαθμίδες οι επόμενες ημέρες αναμένεται να δείξουν την επιδημιολογική κατάσταση και να κρίνουν οι λοιμωξιολόγοι με βάση τα δεδομένα αν και πότε θα επανέλθουν στο σχολείο και οι υπόλοιποι μαθητές, αλλά και φυσικά με ποιες προϋποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή  η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ξεκίνησε  και πάλι τα μαθήματα μέσω της διαδικτυακής τάξης.

Δείτε επίσης

Τρίκαλα: Αρνητικά όλα τα τεστ των εκπαιδευτικών

Στην ίδια κατηγορία