Απελπιστική η κατάσταση στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Μετά την επίσκεψη του Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέα Ξανθού,…

Μετά την επίσκεψη του Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέα Ξανθού, στο Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, κλιμάκιο της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣΤρικάλωνεπισκέφθηκε το Νοσοκομείο Τρικάλων, για προγραμματισμένη Σύσκεψη με τον Διοικητή κ.Γρηγορίου, τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ.Τσουρβάκα, την Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου – Διευθύντρια της ΜΕΘ κ.Παραφόρου, τη Διευθύντρια της Κλινικής COVID κ.Παγδάτογλου, τον αιρετό εκπρόσωπο των γιατρών στο ΔΣ κ.Μυλωνά, τον Πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ.Τάσιο, τη Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ.Κούκια.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρικάλων αποτελούσαν ο Βουλευτής Τρικάλων Σάκης Παπαδόπουλος, ο Συντονιστής της Ν.Ε Σταύρος Νταούλας και τα μέλη της κ.κ.  Σ. Γκαγκαμάνου, Μ. Σίμος, οι πρώην Βουλευτές κ.κ.  Π. Δριτσέλη, Χ. Σιμορέληςκαι ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γ.Χάϊδος.

Από τη σύσκεψη,που πραγματοποιήθηκε, αναδείχθηκε η εφιαλτική πορεία εξέλιξης της πανδημίας, ο τεράστιος αριθμός διασωληνωμένων ασθενών, ο σημαντικός αριθμός ανθρώπινων απωλειών, ο αυξημένος κίνδυνος κατάρρευσης του Νοσοκομείου και διαλογής των ασθενών, η εξουθένωση των υγειονομικών-λειτουργών του,οι τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης, και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη, για την διαχείρηση της πανδημίας και την άρνηση ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Μάλιστα, μετά την πρόσφατη επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας κ. Μίνας Γκάγκα στο Νοσοκομείο Τρικάλων, αυτό που βγαίνει αβίαστα ως συμπέρασμα είναι ότι η ενίσχυσή του και γενικότερα η ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας παραμένει για την κυβέρνηση κενό γράμμα.

Η κ. Γκάγκα δεν έκανε καμία αναφορά για ένα σχέδιο διαχείρισης της πανδημίας και θωράκισης του Νοσοκομείου Τρικάλων, απέναντι στο 4οεπιδημικό κύμα.

Απέφυγε να μιλήσει για τις αναγκαίες και μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ και στο Νοσοκομείο του Νομού, για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για την επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας, για την καθολική εξάντληση του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού και την έμπρακτη αναγνώριση τους με οικονομικά και εργασιακά κίνητρα.

Αρκέστηκε σε αόριστες υποσχέσεις και αναφορές και χωρίς καμία συγκεκριμένη δέσμευση,γύρω από ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να σωθούν ζωές, για την αναχαίτιση της πανδημίας, για τον καθολικό εμβολιασμό και την ενδυνάμωση του ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ και ο κ. Μητσοτάκης δείχνουν να μην καταλαβαίνουν το μέγιστο πρόβλημα της πανδημίας και της ουσιαστικής αντιμετώπισης της, δείχνουν να μην έχουν την ενσυναίσθηση όλων όσων δραματικά βιώνει η κοινωνία και προσπαθούν με επικοινωνιακά κόλπα να αντιστρέψουν την πραγματικότητα.

Ένα – ένα, όμως, τα επικοινωνιακά ΄΄τρικ΄΄ της κυβέρνησης εξαντλούνται, το αφήγημα της θωράκισης  του ΕΣΥ είναι καταγέλαστο, πλέον, και η «γύμνια» στην έλλειψη στοιχειώδους προετοιμασίας του ΕΣΥ, δεν κρύβεται.

Επειγόντως χρειάζεται μια νέα στρατηγική ενδυνάμωσης του ΕΣΥ και των ανθρώπων του, την οποία η κυβέρνηση δεν υιοθετεί, επειδή δεν πιστεύει στο Δημόσιο Σύστημα αλλά στην ιδιωτική αγορά.

Ο κ. Μητσοτάκης ας αναλάβει, επιτέλους τις ευθύνες του, διασφαλίζοντας την υγεία των πολιτών, την υγειονομική ασφάλεια τους καιτην κοινωνική συνοχή, και αν δεν μπορεί να τα διασφαλίσει, ας παραιτηθεί άμεσα.

Στην ίδια κατηγορία