Απασχόληση σε 8 νέους θα δώσει ο Δήμος Φαρκαδόνας

Στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας που απευθύνεται σε αποφοίτους ΕΠΑ.Λ….

Στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας που απευθύνεται σε αποφοίτους ΕΠΑ.Λ. θα μετέχει ο Δήμος Φαρκαδόνας

Στο θεσμό του Μεταλυκειακού έτους – Τάξεις Μαθητείας που απευθύνεται σε αποφοίτους επαγγελματικών λυκείων θα μετέχει ο Δήμος Φααρκαδόνας, προσφέροντας 8 θέσεις απασχόλησης. Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας και μετά την εισήγηση του Κωνσταντίνου Ασίκη, από το Τμήμα Προγραμματισμού.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο Δήμος Φαρκαδόνας είχε στηρίξει και κατά το παρελθόν το θεσμό του μεταλυκειακού έτους, πλην τις προηγούμενης χρονιάς καθώς το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την αναστολή εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων του κορονοϊού.

Την φετινή χρονιά αναμένεται να μετάσχει εκ νέου προσφέροντας 8 θέσεις απασχόλησης και συγκεκριμένα, 4 υπαλλήλων διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών, 3 τεχνικών μηχανολογικών εγκαταστάσεων και κατασκευών και 1 βοηθού βρεφονηπιοκόμων.

Σημειωτέον ότι το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας απευθύνεται σε αποφοίτους ΕΠΑ.Λ., έχει διάρκεια 11 μηνών και περιλαμβάνει εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας διάρκειας 7 ωρών την εβδομάδα, που πραγματοποιούνται στο σχολική μονάδα και παράλληλα «Πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο» διάρκειας 32 ωρών την εβδομάδα, επιμερισμένες ισομερώς σε τέσσερις ημέρες, στον εργοδότη. Η μαθητεία ολοκληρώνεται με την συμπλήρωση 203 ωρών εργαστηριακού μαθήματος και 156 ημερών παρουσίας στο χώρο εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των 12 ημερών κανονικής άδειας που δικαιούται ο μαθητευόμενος.

Οι μαθητευόμενοι λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση, που ορίζεται στο 95% επί του νόμιμου νομοθετημένου κατώτατου ορίου του ημερομίσθιου ανειδίκευτου εργάτη σε όλη τη διάρκεια του «Προγράμματος μάθησης σε εργασιακό χώρο». Από αυτό το ποσό η χρηματική επιβάρυνση του εργοδότη μετά την αφαίρεση της επιδότησης αναφέρεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση περί Επιδότησης Μαθητευόμενων Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας.

Από την πρώτη ημέρα της μαθητείας οι μαθητευόμενοι ασφαλίζονται στον ΕΦΚΑ και τους παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, σύμφωνα με την παρ. γ’ του άρθρου 2 του Α.Ν. 1846/1951, την παρ. 1 του άρθρου 3 του Ν. 2335/1995 και την παρ. 4 του άρθρου 36 του Ν.4763/2020, όπως ισχύει. Οι εισφορές θα υπολογίζονται στο ήμισυ των πραγματικών αποδοχών σύμφωνα με τις εκάστοτε εγκυκλίους του Ε.Φ.Κ.Α. Επισημαίνεται δε ότι για τους ενδιαφερόμενους θα είναι μια μεγάλη οικονομική ανακούφιση, γιατί θα λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση 27,59 ευρώ ενώ ο Δήμος αναλαμβάνει μόνο τις ασφαλιστικές εισφορές (σύνολο 5,59 ευρώ) και τους παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη.

Στην ίδια κατηγορία