Αντιδράσεις για το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας επί της Ασκληπιού

Κλείνει η Εθνική Τράπεζα επί της Ασκληπιού

Την έντονη αντίδραση φορέων και πολιτών έχει προκαλέσει η απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να βάλει λουκέτο στο υποκατάστημα της που βρίσκεται επί της Ασκληπιού, στο πλαίσιο της εθελούσιας εξόδου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ζήτημα που ήρθε πως συζήτηση και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έπειτα από παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κώστα Κρεμμύδα.

Ο κ. Κρεμμύδας έθεσε το θέμα στο Σώμα, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη απόφαση, τόσο αυτή τη χρονική στιγμή, όσο και για το εγγύς μέλλον, δεδομένου ότι δε θα μπορεί να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες μόνο ένα υποκατάστημα, αυτό που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία.

«Δεν μπορούν όλοι οι πολίτες να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους, μέσω διαδικτύου. Είτε, λόγω ηλικίας, είτε λόγω κακής σχέσης με την τεχνολογία. Πρέπει να γίνει κάποια παρέμβαση για την απόφαση αυτή.

Το κλείσιμο των καταστημάτων έχει δημιουργήσει, σημαντικό πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πολιτών που συνωστίζονται έξω από τις τράπεζες. Το κατάστημα επί της Ασκληπιού εξυπηρετεί την πόλη και τα χωριά» ανέφερε με έμφαση ο κ. Κρεμμύδας.

Ο επικεφαλής ζήτησε από το Δήμαρχο Τρικκαίων να παρέμβει, αλλά και από τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, σημειώνοντας ότι σε λίγο καιρό όλη η περιοχή θα διεκπεραιώνει τις υποχρεώσεις της από ένα τραπεζικό κατάστημα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα θα υπάρξει παρέμβαση.

«Συμφωνώ ότι θα είναι δύσκολο ένα υποκατάστημα να εξυπηρετεί τους πολίτες, όχι μόνο τώρα εν μέσω πανδημίας, αλλά και μετά. Θα υπάρξει παρέμβαση» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που ένα πρόγραμμα κλεισίματος καταστημάτων ανακοινώνεται αιφνιδιαστικά και μόλις λίγα 24ωρα πριν την ενεργοποίηση προγράμματος εθελουσίας, όπως συμβαίνει τώρα στην Εθνική.

Με αυτό τον τρόπο, το κλείσιμο καταστημάτων μετατρέπεται από μια συνήθη τραπεζική πρακτική αναδιάρθρωσης λειτουργιών σε ένα μηχανισμό άμεσης «καθοδήγησης» προς τους υπαλλήλους που η διοίκηση επιδιώκει να απομακρύνει, με αποτέλεσμα το πρόγραμμα αποχώρησης να χάνει τον εθελοντικό χαρακτήρα του και να μετατρέπεται σε ένα στοχευμένο πρόγραμμα απομάκρυνσης συγκεκριμένων εργαζομένων, οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε καθεστώς ισχυρής πίεσης να αποδεχθούν όσα επιχειρεί να επιβάλει η τράπεζα, ή να ρισκάρουν μια εργασιακή περιπέτεια.

Συγκεκριμένα τα 41 καταστήματα που κλείνουν είναι τα εξής:

1. Αγ. Θωμά
2. Οδ. Σοφούλη
3. Περισσού
4. Αγ. Βαρβάρας
5. Μητροπόλεως
6. Σόλωνος
7. Ν. Κόσμου
8. Λεωφ. Δημοκρατίας Πειραιά
9. Πικερμίου
10. Γλυκών Νερών
11. Καλύβιων Αττικής
12. Καματερού
13. Λεωφ. Κηφισίας
14. Κέντρου Αμαρουσίου
15. Λεωφ. Πάρνηθος Μενιδίου
16. Μαραθώνα
17. ΟΤΕ Αμαρουσίου
18. Κυλλήνης
19. Πλ.Ομονοίας Πάτρας
20. Φηρών
21. Νάουσας Πάρου
22. Σύρου (Νεώριο)
23. Παραλίας Καλαμάτας
24. Διαβατών
25. Αμύνταιου
26. Βόνιτσας
27. Κόνιτσας
28. Παλαμάς Καρδίτσας
29. Φιλιατών
30. Σκύδρας
31. Ν. Κρήνης
32. Φάρκαινας Χίου
33. Ολύμπου Κατερίνης
34. Οδ. Σαράντα Εκκλησιών Ξάνθης
35. Οδ. Ασκληπιού Τρικάλων
36. Κέντρου Πόλεως Ιωαννίνων
37. Μαλεσίνας
38. Φιλιππούπολης Λάρισας
39. Πολίχνης
40. Οδ. Υψηλάντου Καρδίτσας
41. Νευροκοπίου

Δείτε επίσης

Κλείνει 41 καταστήματα η Εθνική Τράπεζα – Ένα στα Τρίκαλα

Facebook
Twitter
Email
Sponsored