Ανοιχτά τα σχολεία σε Τρίκαλα και Πύλη

Κλειστά σε Φαρκαδόνα και Καλαμπάκα

Ανοιχτά θα είναι τα σχολεία αύριο Πέμπτη 5 Μαρτίου στο Δήμο Τρικκαίων και στον Δήμο Πύλης, ενώ στο Δήμος Φρκαδόνας και Μετεώρων θα παραμείνουν κλειστά μετά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις σχολικές εγκαταστάσεις.

Ανακοίνωση για Δήμους Φαρκαδόνας και Μετεώρων

Από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων ανακοινώνεται ότι, κατόπιν σχετικών αποφάσεων των Δήμων Μετεώρων και Φαρκαδόνας, τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων αυτών θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Παρασκευή, 05/03/2021.

Κατά τα λοιπά, για τα Γενικά Λύκεια και ΕΠΑ.Λ., ισχύει η σημερινή νεότερη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία θα αναστείλουν την διά ζώσης λειτουργία τους έως και τις 15/03/2021. Υπενθυμίζεται ότι σε όλα τα κλειστά σχολεία, σε όλους τους Δήμους, θα συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία μέσω τηλεκπαίδευσης.

Ανακοίνωση για Δήμο Τρικκαίων

Ανοίγουν τα σχολεία στον Δ. Τρικκαίων – Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι

Χωρίς να διαπιστωθούν προβλήματα στατικότητας ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στα διδακτήρια και τις δομές πρόνοιας του Δήμου Τρικκαίων. Αυτό σημαίνει ότι την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021 θα είναι ανοιχτές ΟΛΕΣ οι δομές εκπαίδευσης στον Δήμο Τρικκαίων, ιδιωτικές και δημόσιες. Συγκεκριμένα, ανοίγουν:
– Βρεφικοί, βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί
– Νηπιαγωγεία
– Δημοτικά Σχολεία
– Γυμνάσια
– το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ.
Ως γνωστόν, τα Λύκεια θα λειτουργήσουν, βάσει των νέων επιδημιολογικών δεδομένων, με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Οι έλεγχοι

Μετά τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 ο Δήμος Τρικκαίων ενεργοποιήθηκε άμεσα. Οι πρώτοι έλεγχοι έγιναν πολύ νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Μαρτίου και την Πέμπτη 4 Μαρτίου ανέλαβαν εργασία 7 κλιμάκια με 14 μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Πολεοδομίας του Δήμου.


Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 126 έλεγχοι – αυτοψίες (π.χ. για αποκάλυψη ρωγμών σε αρμούς διαστολής) σε όλες τις μονάδες εκπαίδευσης και τις δομές πρόνοιας, χωρίς να διαπιστωθούν προβλήματα στατικότητας. Σε συνεννόηση με διευθυντές/τριες, τις αμέσως επόμενες ημέρες αντιμετωπίζονται από εξειδικευμένα συνεργεία, άλλα ζητήματα που χρήζουν διευθέτησης.


Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν την Παρασκευή σε ιδιωτικά κτήρια, με βάση τα αιτήματα που κοινοποιήθηκαν στον Δήμο Τρικκαίων. Ο αριθμός τηλεφώνου 2431020000, δηλαδή η Τηλεφωνική Γραμμή Εξυπηρέτησης Πολιτών, συνεχίζει να λειτουργεί για τα αιτήματα αλλά και για όσους/όσες επιθυμούν να δηλώσουν πιθανή ζημιά από τον σεισμό.

Ανακοίνωση για Δήμο Πύλης

Έκανε αυτοψία στα Σχολικά Συγκροτήματα για την διαπίστωση ζημιών από τον σεισμό 6,3 της  Κλίμακας Ρίχτερ την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου

Κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πύλης, με επικεφαλής τον Δ/ντή Μηχανικό  κ. Σπύρο Αποστολόπουλο, τους Μηχανικούς του Δήμου κ. Δημήτριο Φέκο, την κ. Δήμητρα Μούκα, παρόντων και των Αντιδημάρχων Έργων κ. Σωτήριο Χατζή, Πολιτικής Προστασίας κ. Άρη Τζάνη, πραγματοποίησαν αυτοψία στα Σχολικά Κτίρια του Δήμου Πύλης (Δημοτικό Σχολείο Πύλης, Γυμνάσιο Πύλης Γενικό Λύκειο Πύλης, ΕΠΑΛ –Πύλης, Δημοτικό Σχολείο Παλαιομοναστήρου  και Κ.Υ. Πύλης ),προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ζημιές στα παραπάνω κτίρια από τον σεισμό της Τρίτης 3/3/.

Κατά την διάρκεια της αυτοψίας και με  την ολοκλήρωσή της δεν διαπίστωσαν ρωγμές στα κτίρια ούτε άλλες καταστροφές , ώστε να εμποδίσουν την λειτουργία τους.

Τρικαλινός αιμόφυρτος στη μέση του δρόμου (φωτο)

Δύσκολο το αποψινό βράδυ για τους κατοίκους του Ζάρκου (φωτο-βιντεο)

Εικόνες που κόβουν την ανάσα στο Ζάρκο Τρικάλων (βίντεο)

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Στην ίδια κατηγορία